Cum va arăta hotelul lui Plahotniuc din „Grădina Publică”. Caşu: Primăria nu are nicio schiţă a hotelului, iar terenul este proprietate municipală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania „Finpar Invest”, care aparţine actualului preşedinte democrat Vlad Plahotniuc şi planifică să construiască un hotel de lux în locul cafenelei „Guguţă” din Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, nu a prezentat la Primăria Capitalei  nicio schiţă de proiect în care să poată fi văzut cum va arăta hotelul. Unicul lucru pe care îl are compania este un contract de arendare a lotului de pământ unde se află fosta cafenea, care este în proprietate municipală.

Despre aceasta a anunţat consilierul municipal Ilian Caşu, din partea „Partidului Nostru”, care a primit un răspuns oficial în acest sens din partea Direcţiei Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare a primăriei, în urma unei solicitări oficiale. Astfel, potrivit lui Caşu, este de datoria Consiliului Municipal Chişinău să abroge decizia privind darea în arendă a lotului sau să nu prelungească termenul de arendă oferit companiei „Finpar Invest” în decembrie 2014 de fosta componenţă a CMC.

„Firma „Finpar Invest”, cea care „luptă” prin instanţe pentru dreptul de a construi pentru Plahotniuc un hotel de lux cu multe etaje în locul cafenelei „Guguţă” din Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, nu a depus la Primăria Chişinău nicio schiţă în acest sens. Este răspunsul oficial al Direcţiei Arhitectură, Urbanism & Relaţii Funciare a Primăriei Chişinău. Firma dispune doar de contractul de arendă a lotului (proprietate municipală!) aprobat de precedentul CMC în decembrie 2014. Respectiv, este de datoria actualului consiliu să abroge sau să nu mai prelungească contractul de arendă al lotului de pămînt în parc pentru „Finpar Invest”. Dar să fie clar: niciun judecător nu poate decide pentru Plahotniuc asupra construcţiei hotelului în parcul central al oraşului. Acest drept ne aparţine, nouă chişinăuienilor şi îl vom exercita într-un referendum local”, se spune în postarea lui Ilian Caşu.

Anterior, Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova a respins mai multe schiţe ale proiectului hotelului de cinci stele care urma a fi construit în 13 nivele în locul cafenelei „Guguţă” din strada Maria Cebotari 20, chiar în preajma Parlamentului Republicii Moldova şi a cinematografului „Patria Emil Loteanu”.

Una dintre schiţe arăta aşa:

plan-guguta

1 2


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...