Tânărul în vârstă de 18 ani, instructor în tehnici de supravieţuire, a vorbit despre "durerea imensă" pe care a simţit-o când ursul îi zdrobea craniul.

Animalul l-a tras pe tânăr circa patru metri înainte ca alţi oameni in tabără să-l sperie şi să-l facă să-şi abandoneze prada. Responsabilii din tabăra de vară, însoţiţi de câini, au lansat apoi o operaţiune de căutare.

"Zgomotul pe care îl auzeam, cred, era acela al dinţilor care strângeau de craniul din care muşcase", a mărturisit tânărul pe postul local Denver 7.

"M-a prins şi m-a tras, iar apoi m-a muşcat de partea din spate a capului şi m-a târât. Perioada în care m-a târât mi s-a părut că a trecut cel mai greu. Am avut impresia că a durat o veşnicie", a adăugat el, evocând respiraţia ursului în ceafă.

Tânărul dormea într-un sac de dormit pe malul unui lac, împreună cu alţi angajaţi ai taberei de vară, când s-a produs atacul animalului, la Ward, localitate situată la circa 30 km de oraşul Boulder.

"Am crezut pentru un moment că visam, dar apoi mi-am spus că mă durea atât de rău încât nu putea fi un vis", a povestit tânărul, care a ieşit din spital cu nouă puncte de sutură.