22:18:03 24.04.2024
Stiri

Maia Sandu: „În R. Moldova, promisiunile guvernării despre aderarea la UE au devenit SPORT național”

Politică 11.07.2017 13:30 Vizualizări2265 Autor: Ziarul National
Maia Sandu: „În R. Moldova, promisiunile guvernării despre aderarea la UE au devenit SPORT național” Facebook
Johannes Hahn împreună cu Maia Sandu


Lidera Partidului Acțiunie și Solidaritate, Maia Sandu, afirmă că guvernarea din R. Moldova „e liberă să depună în orice zi” cerere de aderare la UE, dar că „e „decizia suverană” a instituțiilor europene să le accepte sau nu”.

Comentând optimismul spicherului Andrian Candu, potrivită căruia R. Moldova ar putea depune cerere de aderare la UE în 2018, Sandu amintește că Johannes Hahn, Comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, aflat în vizită la Chișinău, le-a recomandat autorităților de la Chișinău „să se concentreze mai întâi pe reforme".

„În Republica Moldova, promisiunile guvernării despre aderarea la UE au devenit sport național. Însă, fără voință politică necesară pentru a face schimbări reale, guvernarea nu poate decât să decepționeze, fapt demonstrat atât prin atitudinea critică a partenerilor occidentali, cât și prin exodul continuu al populației, ceea ce este mult mai grav. Oamenii nu au cum să-i mai creadă, oricât de mult ar încerca guvernanții să-i păcălească prin intermediul propagandei televizate și a unei droaie de postaci aflați în solda micului dictator, care se vrea mare politician. Nu poți convinge partenerii europeni și asigura Moldovei un loc în marea familie europeană, subminând statul de drept prin justiție selectivă, violând normele democratice prin sisteme electorale inoportune, limitând dreptul la opinie și presa liberă prin intimidarea celor cu viziuni diferite. Aderarea la UE nu se face prin cheltuirea banilor furați de la cetățeni pentru a plăti firme de lobby precum Podesta și Burson Marsteller, cea din urmă avându-i printre clienți notorii pe Ceaușescu și Yanukovich”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Politiciana adaugă faptul că avansarea pe calea integrării europene înseamnă „respectarea și protejarea drepturilor tuturor cetățenilor și asigurarea standardelor de viață ale acestora pe potriva celor de care se bucură cetățenii țărilor membre ale UE”.

Menționăm că, ieri, Comisarul european Johannes Hahn a spus că Republica Moldova ar trebui mai întâi să realizeze reformele și mai apoi să depună cererea de aderare la UE. Răspunsul vine după ce spicherul Andrian Candu a avansat termenul de 2018, înaintea alegerilor parlamentare din R. Moldova, pentru depunerea cererii de aderare la UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md