13:18:31 29.03.2024
Stiri

Ministerul Economiei caută partener PRIVAT pentru SA „Loteria Națională a Moldovei”: Promite venituri de MILIOANE de euro la buget

Economie 11.07.2017 12:40 Vizualizări3087 Autor: Ziarul National
Ministerul Economiei caută partener PRIVAT pentru SA „Loteria Națională a Moldovei”: Promite venituri de MILIOANE de euro la buget


SA „Loteria Națională a Moldovei” ar urma să desfășoare loterii, pariuri și jocuri de noroc cu ajutorul unor parteneri privați, astfel încât aceasta să genereze profit.

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern „cu privire la aprobarea obiectivelor, condițiilor parteneriatului public-privat pentru dezvortarea activităților S.A. „Loteria Nalională a Moldovei” și l-a expus consultării publice.

Potrivit documentului, obiectivul general al parteneriatului public-privat pentru dezvoltarea activităților S.A. „Loteria Nafională a Moldovei" constă în modernizarea și extinderea activităților din domeniul jocurilor de noroc prin atragerea investițiilor private, a celor mai bune practici și know-how, asigurând, totodată, reducerea riscurilor sociale legate de activitatea din domeniu și majorarea încasărilor la bugetul publlic.

Partenerul public va fi selectat printr-un concurs într-o singură etapă, iar contractul va fi încheiat pentru o perioadă de cel puțin 15 ani.

În sectorul loteriilor și pariurilor la competițiile sau evenimentele sportive, partenerul privat va trebui să arate, printre altele, o cifră de afaceri de minimum 500 de milioane de euro în ultimii trei ani și că a dezvoltat o rețea de distribuție a activităților, inclusiv puncte de vânzare a biletelor pentru loterii momentane, într-o rețea cu nu mai puțin de un punct de vânzare la 500 de locuitori.

În domeniul automatelor de joc cu câștiguri bănești, partenerul privat va trebui să arate aceeași cifră de afaceri pentru ultimii trei ani, dar și cel puțin 5 000 de automate de joc în operare în diferite state europene sau poate fi chiar producător al aparatelor de joc.

Veniturile de la loteriile cifrice vor refeni în proporție de 75% SA „Loteriei Naționale a Moldovei”, iar de la jocurile de noroc, acolo unde veniturile sunt mai grase - în proporție de 49% partenerului privat.



„Din realizarea contractelor de perteneriat public-privat, statul va obține atât beneficii directe, cât și indirecte. Beneficiile directe ale statului din implementarea proiectului se vor materializa în venituri la bugetul public național sub formă de dividende achitate de S.A. „Loteria Nalionald a Moldovei", estimativ 42 de milioane de euro pe perioada de executare a contractului de parteneriat public-privat, în sectorul loteriei cifrice, loteriei momentane, pariuri la competițiile sau venimentele sportive, și estimativ de 98 de milioane de euro pe parcursul executării contractului de parteneriat public-privat în sectorul automatelor de joc, precum și în taxe și impozite achitate de partenerii proiectului - estimativ 10 milioane de euro de la loteriile cifrice și 22 de milioane de euro în sectorul automatelor de joc. Beneficiile indirecte se vor raporta la diversifrcarea activităților gestionate de S.A. „Loteria Nalionald a Moldovei", crearea locurilor de muncă (estimativ 680), efectuarea investițiilor în echipamente și tehnologii IT de ultimă generație întru asigurarea controlului de stat în domeniul jocurilor de noroc”, se arată în nota informativă a proiectului semnată de ministrul Economiei, Ocravian Calmâc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md