UE, „într-o dispoziţie de luptă ridicată”. CE avertizează că va ataca whiskey-ul american dacă SUA pornesc „războiul” oţelului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, anunţă că UE va reacţiona cu contramăsuri în doar câteva zile, dacă preşedintele Trump acţionează pentru a proteja industria americană a oţelului, scrie The Guardian, citat de zf.ro.

Într-unul dintre cele mai serioase avertismente emise de CE, în contextul în care cresc riscurile unui război comercial cu SUA, Juncker a declarat că UE este „într-o dispoziţie de luptă ridicată”.

Printre ţinte s-ar număra exporturile americane de whiskey. „Nu vreau să spun în detaliu ce facem. Dar ce aş vrea să vă spun este că în câteva zile «nu ne trebuie două luni pentru aceasta» putem reacţiona cu contramăsuri”, a spus preşedintele G20, la summitul G20.

UE este hotărâtă să apere sistemul comercial multilateral, oficialii avertizând Washingtonul să nu acţioneze contra industriilor oţelului din Germania sau China, scrie Ziarul Financiar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...