01:20:33 25.04.2024
Stiri

ALARMANT // Vremea din R. Moldova va fi precum cea din EGIPT: ''Vor fi multe prea putermice pentru a fi suportate de om''

Social 11.07.2017 07:00 Vizualizări6443 Autor: Ziarul National
ALARMANT // Vremea din R. Moldova va fi precum cea din EGIPT: ''Vor fi multe prea putermice pentru a fi suportate de om''


Verile pe întregul glob sunt deja mai călduroase decât erau în trecut, acest aspect se va accentua până la sfârşitul secolului dacă emisiile de carbon vor continua să crească. Cele mai mari probleme vor fi resimţite în oraşe.

Creşterea rapidă a populaţiei şi dezvoltarea urbană va face în viitor ca oraşele să devină cu 7,8 grade Celsius mai călduroase decât zonele rurale, informează Live Science.

În prezent, aproximativ 54% din populaţie trăieşte, la nivel mondial, în oraşe, iar până în 2050 populaţie urbană va creşte cu 2,5 miliarde. Fenomene precum încălzirea excesivă a oraşelor vor reprezenta ameninţări pentru sănătatea publică şi economie.

Pentru a ilustra modul în care vor evolua oraşele din punctul de vedere al vremii, Climate Central a creat o hartă interactivă. Harta prezintă modul în care un anumit oraş va resimţi temperaturi existente în alte zone ale globului din prezent. În unele cazuri, schimbarea provoacă apariţia unor temperaturi cu totul noi în unele zone ale globului.

În cazul continuării poluării excesive, în anul 2100 vremea din Chişinau va semănă cu cea din Port Said, Egipt. Fiind o diferenţă de 7,0 grade Celsius, temperaturile medii vor ajunge la 32,6 grade Celsius faţă de temperaturile medii din prezent de 25,6 grade Celsius. În cazul în care se vor reduce moderat emisiile de carbon, temperaturile vor creşte mai puțin.

În cazul în care emisiile de carbon nu vor fi stopate, temperaturile de pe Pământ vor deveni mult prea puternice pentru a fi suportate de om.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md