Un bărbat şi-a amenajat în beci un laborator de creștere a cânepei. Drogul era vândut cu 200 lei per gram// VIDEO

Două bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 28 și respectiv 39 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și orașul Cricova au fost reţinuţi în flagrant delict în timp ce comercializau droguri de tip marijuană hidroponică.

În urma perchezițiilor corporale, la domicilii și în automobile, au fost depistate și ridicate 10 kg de marijuană hidroponică (muguri) masă uscată, un pachețel cu droguri de tip hașiș, un aparat confecționat artizanal din butelie de masă plastică, destinat consumului de droguri.

Iar în beciul casei unuia dintre suspecți a fost depistat un laborator de creștere a plantelor de cânepă, cu instalație de irigare și ventilare. Marijuana hidroponică era comercializată de către bărbați la prețul de 200 lei per gram.

Suspecții au fost reținuți, în privința lor fiind emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De la începutul anului 2017 de către angajații poliției au fost ridicate peste 16 kg de marijuană în formă uscată și mărunțită.

Menționăm că, de la 1 iunie, pe întreg teritoriul Republicii se desfășoară operațiunea „MAC – 2017”.  Scopul operațiunei este combaterea consumului și traficului ilicit de droguri, în special celor de origine vegetală, depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic, identificarea persoanelor care le cultivă. Acţiunile sunt orientate să diminueze oferta de droguri către consumatori.

Astfel, de la începutul operațiunei și până în prezent, forțele de ordine au ridicat 16 000 plante de cânepă bine îngrijite, crescute în condiții de seră și peste 150 000 de plante de cânepă sălbatică depistate în fâșiile forestiere, printre culturile agricole și terenuri neprelucrate.

[youtube id=”-NVEfJoaOHU” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.