08:52:44 19.04.2024
Stiri

Oficial din UE, RĂSPUNS pentru Candu: Mai întâi reforme și apoi cerere de aderare la UE

Politică 10.07.2017 14:51 Vizualizări3783 Autor: Ziarul National
 Oficial din UE, RĂSPUNS pentru Candu: Mai întâi reforme și apoi cerere de aderare la UE


Republica Moldova ar trebui mai întâi să realizeze reformele și mai apoi să depună cererea de aderare la UE, a declarat astăzi, la Chișinău, Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, care a participat la a noua Reuniune a dialogului ministerial informal al Parteneriatului Estic (PE).

Intenția de a depune cerere de aderare la UE în anul 2018 a fost exprimată zilele trecute de spicherul Andrian Candu, care a semnat, alături de omologii spi din Ucraina și Georgia o declarație comună prin care li se solicită oficialităților europene să aprobe o rezoluție, înaintea Summitului Parteneriatului Estic din noiembrie 2017, de reafirmare a sprijinului politic pentru „deschiderea perspectivei de aderare” a celor trei state asociate UE.

Această declarație i-a fost prezentată astăzi lui Hahn de către ministrul de Externe, Andrei Galbur, la reuniunea de la Chișinău, care a întrunit miniștrii de Externe din țările membre ale Parteneriatului Estic.



Potrivit lui Galbur, reuniunea a mai abordat subiectele necesare pregătirii Summitului Parteneriatului Estic care va avea loc pe 24 noiembrie 2017 la Bruxelles, iar pentru Chișinău este important ca la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Bruxelles să fi remarcată ascensiunea țării noastre în relațiile cu Uniunea Europeană.

Menționăm că Andrian Candu a declarat săptămâna trecută că R. Moldova ar putea depune cerere de aderare la UE în anul 2018, înaintea alegerilor parlamentare.

„În ritmul cu care am început în 2016 și continuăm în 2017 și, dacă vor fi rezultate precum au fost la implementarea reformelor, aș merge pe ideea că într-un an de zile am putea avea unele rezultate în așa fel, încât în anul 2018 să fim capabili, eligibili și gata să depunem cerere de aderare la UE”, a spus Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md