Moldovenii care își fac studiile în România vor primi burse și în perioada vacanței de vară

tips-to-help-students-save-money-1255×857

Veste bună pentru tinerii moldoveni care studiază în România! Bursele studențești, indiferent de categorie, se acordă și pe toată durata anului universitar, inclusiv în perioada vacanțelor. Legea a intrat deja în vigoare, iar Ministerul Educației din România a solicitat universităților să opereze modificările care se impun în metodologiile aprobate.

Pentru luna iulie 2017, sumele alocate de Ministerul Educației instituțiilor de învățământ superior de stat pentru burse vor fi similare cu cele din luna iunie (63.9 milioane de lei românești, din care 54,5 milioane lei pentru studenții români înmatriculați în ciclurile universitare de licență și master), indiferent de numărul de zile de vacanță ale studenților, urmând ca pentru luna august, cuantumul să fie același.

Ministerul Educației precizează că la momentul constituirii bugetului de stat pe anul 2017, fondul de burse a fost fundamentat pornind de la durata calendaristică a activităților didactice (în medie 8,3 luni), numărul studenților bugetați și cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse şi protecţie socială a studenţilor de 201 lei/lună/student.

Odată cu adoptarea Legii 137/2017, durata calendaristică a activităților didactice a fost extinsă pe toată durata anului, fiind astfel acoperite și vacanțele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente