Tineri din Republica Moldova vor participa la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților de la Soci

400 de tineri din Republica Moldova, dintre care o sută de pe malul stâng al Nistrului, vor participa în premieră la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților, ce se va desfăşura în luna octombrie la Soci.

Preşedintele Igor Dodon a anunţat astăzi, după o întrevedere cu membrii comitetului organizatoric național al Festivalului, că din partea tinerilor au fost înaintate 2 000 de cereri de participare, în curând urmând a fi selectate 400 de persoane care vor merge la forumul de la Soci.

Urmând practica mai multor state, am decis să organizăm un festival pentru tinerii absolvenți – ”Generația Viitorului”. Cu ocazia evenimentului vom înmâna la aproximativ 100 din cei mai buni tineri absolvenți din toată țara diplome de onoare pentru merite deosebite la învățătură“, a menţionat Igor Dodon.

Preşedintele a anunţat de asemenea că la Chișinău, pe data de 18 iulie, în cadrul Festivalului”Generația Viitorului” va avea loc un concert grandios cu participarea renumitelor formații și interpreți ”SunStroke Project”, ”A Studio”, ”Градусы” (Gradusî), Elena Temnikova, ”Randi”, ”Mot”, DJ. MEG.

Festivalul va fi organizat anual. Sunt sigur că va deveni o tradiție frumoasă”, a adăugat preşedintele Dodon.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.