22:24:16 19.04.2024
Stiri

PERICOL de incendiu: Autoritățile capitalei anunță că nu vor putea evacua crengile depozitate în toate sectoarele din Chișinău nici până la începutul iernii

Social 10.07.2017 13:30 Vizualizări1829 Autor: Ziarul National
PERICOL de incendiu: Autoritățile capitalei anunță că nu vor putea evacua crengile depozitate în toate sectoarele din Chișinău nici până la începutul iernii Deschide


Crengile rupte în urma ninsorii din aprilie curent au fost depozitate pe platouri situate în fiecare sector din capitală, iar în prezent acestea sunt tocate cu viteza melcului.

Potrivit viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu, în sectorul Botanica sunt șase platouri unde au fost depozitate crengile, iar în celelalte sectoare ale capitalei - câte trei-patru, inclusiv unul pe teritoriul fostului stadion republican.

Primăria capitalei nu are tocătoare de crengi și a închiriat unul de la un agent economic care își ia rumegușul la un preț simbolic. Acum, acesta lucrează pe platoul de la stadionul republican.

„Nu cred că vom reuși să măcinăm toate grămezile de crengi până la începutul sezonului rece”, a declarat astăzi Nistor Grozavu, după ședința Primăriei Chișinău, adăugând că prioritate vor avea platourile din apropierea zonelor locuite, pentru a preveni eventuale incendii.

Mai mult, funcționarul spune că până acum nu au fost strânse toate crengile căzute după intemperia din aprilie, în zonele verzi înaintându-se doar pe o rază de până la 50 de metri. De aici, crengile ar putea fi strânse abia la iarnă.

Pentru a preveni incendiile de felul celui de astă-noapte, când au ars crengile depozitate pe trei hectare în apropiere de șos. Balcani, Grozavu a anunțat că platourile vor fi păzite de angajații Poliției Capitalei.

„Eu mă gândesc că nu a fost o incendiere intenționată, împotriva municipalității. Cred că acest lucru s-a întâmplat mai mult din neatenție”, a mai spus viceprimarul, anunțând că oamenii legii vor stabili cauza exactă a izbucnirii focului de ieri-noapte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md