03:35:45 24.04.2024
Stiri

Oamenii ar putea comunica TELEPATIC în mai puţin de 10 ani

Știri 10.07.2017 08:30 Vizualizări2386 Autor: Ziarul National


Oamenii ar putea comunica TELEPATIC în mai puţin de 10 ani Sursa: ziare.com

Tehnologia se pregăteşte să cucerească ultimul bastion al intimităţii: gândurile oamenilor.

În mai puţin de zece ani oamenii vor putea folosi telepatia pentru a comunica între ei, susţine Mary Lou Jepsen, fondatoarea companiei Openwater, care lucrează în prezent la o astfel de tehnologie.

Jepsen a deţinut anterior posturi importante la Facebook, Oculus, Google şi Intel. Este profesor la Massachusetts Institute of Technology şi inventator cu peste 100 de brevete, notează CNBC.

În 2016, a plecat de la Facebook pentru a înfiinţa Openwater, un startup cu sediul în San Francisco al cărui obiectiv este dezvoltarea unei tehnologii care să facă imagistică medicală mai accesibilă în ceea ce priveşte costurile.

Există deja tehnologia prin care poţi vedea gândurile unei persoane, sub forma aparatelor de imagistică prin rezonanţă magnetică, explică Jepsen. Ideea sa constă în comprimarea funcţiilor unui astfel de aparat de milioane de dolari într-un dispozitiv mai practic, cum ar fi o căciulă.

În timp ce imagistica prin rezonanţa magnetică foloseşte câmpuri magnetice şi unde radio pentru a produce imagini ale structurilor corpului, tehnologia dezvoltată la Openwater citeşte în schimb fluxul de oxigen din corpul unei persoane cu lumina infraroșie, ceea ce o face mai compactă şi mai ieftină.

Jepsen speră ca dispozitivul, pentru care nu a fost finalizat încă un prototip, să permită în cele din urmă, poate în doar opt ani de acum, transmiterea directă a gândurilor de la om la om, dar şi de la om la computer prin puterea minţii.

De ce? Pentru că metodele tradiţionale de comunicare, cum ar fi vorbitul şi scrisul, sunt cronofage, susţine Jepsen.

În opinia sa, telepatia ar accelera semnificativ comunicarea, procesul de învăţare, procesul de creaţie.

De exemplu, un producător de film sau un scriitor ar putea să îşi descarce pe computer un vis pe care tocmai l-au avut. Sau doar te gândeşti la un nou produs, salvezi automat gândul în format digital şi trimiţi fişierul către o imprimantă 3D.

La transformarea telepatiei în realitate visează şi Elon Musk, care a lansat la începutul acestui an o companie ce are ca scop augmentarea creierului uman. Metoda lui este ceva mai invazivă, deoarece presupune implantarea unor cipuri în creier.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md