Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ultimele informații despre autocarul cu…

Ultimele informații despre autocarul cu moldoveni implicat într-un accident în Ungaria

Potrivit ultimelor informații recepționate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la autoritățile maghiare, două persoane ar fi suferit leziuni ușoare, iar o persoană se află în stare gravă după ce un autocar cu cetățeni moldoveni care se întorcea la Chișinău din Nice, Franța a derapat de pe carosabil. Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 9 iulie, în jurul orei 11.30, la circa 200 de km de Budapesta, Ungaria, iar pasagerii au fost transportați la spital pentru investigații.

Cauza preliminară a accidentului ar fi încercarea șoferului de a evita impactul cu o maşină care ar fi tăiat calea autocarului, scrie MAEIE într-un comunicat de presă.

Ambasada Republicii Moldova de la Budapesta este în contact cu autoritățile ungare. Consulul Republicii Moldova este în drum spre locul accidentului. Ministerul a activat celula de criză care are ca scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni.

Pentru mai multe detalii, rudele pot contacta: numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Budapesta: +36302838060 și numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE +37362177555.

Potrivit publika.md, în autocar erau 11 pasageri şi doi şoferi. Conducătorul auto care se odihnea în momentul impactului, s-a ales cu răni grave şi a fost transportat la spitalul din oraşul Pecs. În imaginile video publicate de sursă, se vede cum la locul accidentului au intervenit mai multe echipaje de salvare și un elicopter pentru transportarea răniților la spital.

Foto: publika.md