Wayne Rooney a plecat de la Manchester United; Revenire după 13 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Everton a confirmat revenirea lui Wayne Rooney, inclus de Manchester United în afacerea Romelu Lukaku, belgianul pentru care „diavolii” vor plăti 85 de milioane de euro, 17 drept bonusuri plus Rooney.

Golgheterul all-time al naţionalei Angliei a semnat un contract pe doi ani cu gruparea din Liverpool, unde revine la 13 ani după ce fusese vândut pe Old Trafford, pentru 37 de milioane de euro.

Rooney a debutat la numai 16 ani în Premier League pentru Everton, în 2002, şi a adunat 77 de meciuri şi 17 goluri pentru gruparea de pe Goodison Park.

„Wayne are acea ambiţie şi acea mentalitate de învingător de care avem nevoie. Ştie cum se câştigă trofee şi sunt fericit că s-a întors acasă. El iubeşte Everton şi şi-a dorit mult să revină. Aer numai 31 de ani şi nu am niciun dubiu în privinţa calităţilor sale. E fantastic că este aici”, e încântat managerul „caramelelor”, olandezul Ronald Koeman.

„Sunt fericit că mă întorc la Everton. Abia aştept să mă întâlnesc cu Ronald Koeman şi băieţii”, a spus şi Rooney.

Wayne Rooney a cucerit 16 trofee, toate cu Manchester United: Liga Campionilor, Europa League, cinci titluri, o Cupă, trei Cupe ale Ligii, patru Supercupe ale Angliei şi un Mondial al cluburilor.

323 de goluri a marcat în întreaga carieră Rooney, care este atât golgheterul all-time al naţionalei Angliei, cu 53 de goluri, cât şi al lui Manchester United, cu 253 de reuşite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...