02:23:56 29.03.2024
Stiri

TRAGEDIE // Ard PĂDURILE pe sute de kilometri, mii de familii au fost evacuate

Știri 09.07.2017 15:30 Vizualizări1988 Autor: Ziarul National


TRAGEDIE // Ard PĂDURILE pe sute de kilometri, mii de familii au fost evacuate Sursa: ziare.com

Cel puţin 180 de incendii în pădurile şi preriile din provincia Columbia Britanică din vestul Canadei au impus sâmbătă evacuarea a circa 3.000 de locuinţe şi declararea stării de urgenţă pentru prima dată după 14 ani, relatează Reuters.

Focurile ardeau pe o rază de sute de kilometri în interiorul provinciei, unde pădurile sunt uscate, temperatura este ridicată şi bate vântul. Valul de incendii a început vineri, când au fost raportate 138 de focare noi, majoritatea provocate de fulgere, în timpul unor furtuni fără precipitaţii.

„Starea vremii nu este favorabilă. Focul se manifestă foarte agresiv, ceea ce îngreunează abordarea directă”, a declarat John Rustad, ministrul provinciei care este răspunzător de stingerea incendiilor.

Deocamdată nu s-au înregistrat victime, dar cei evacuaţi au lăsat în urmă animale domestice şi şi-au văzut locuinţele şi alte clădiri arzând. Unii dintre ei spun că nu li s-a dat timp suficient să îşi facă bagajele. Oficialităţile nu au putut estima valoarea pagubelor.

Guvernul federal de la Ottawa a oferit sâmbătă sprijin Columbiei Britanice, dar autorităţile provinciale afirmă că au deja suficiente resurse pentru combaterea incendiilor. Rustad a afirmat că aşteaptă 260 de angajaţi din alte provincii canadiene să se alăture celor 1.600 de oameni care luptă deja cu focul. Potrivit ministrului, prioritatea este siguranţa populaţiei.

Starea de urgenţă a fost declarată ultima dată în Columbia Britanică în august 2003, tot din cauza incendiilor din păduri.

Sursa: ziare.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md