O studentă de la UTM a realizat un proiect de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru satul Condrița

UTM_FUA_Licenta2017_IrinaBaciu_3_result-1030×647
Foto: utm.md

Ca și în anii precedenți, celor 22 de absolvenți ai specialității „Ingineria și protecția apelor”, Departamentul Alimentări cu Căldură, Apă, Gaze și Protecția Mediului, Facultatea Urbanism și Arhitectură, li s-a propus să abordeze în proiectele de licență teme reale, reieșind din situația concretă la diverse obiective din localităţile ţării. S-a evidențiat proiectul de licență „Alimentarea cu apă și canalizare a satului Condrița și Complexului turistic din zonă” al studentei Irina BACIU (gr. IPA-131), informează site-ul universității.

Grație colaborării constructive cu primăria satului Condrița, absolventa a obţinut informațiile necesare pentru proiect. Îndrumată de conducătorul proiectului, profesorul universitar Dumitru UNGUREANU, absolventa a reușit să implementeze cu succes cunoştinţele acumulate în timpul studiilor şi să prezinte o lucrare bine structurată, în care a proiectat rețelele de distribuție a apei potabile și sistemele de canalizare atât pentru satul Condrița, cât și pentru Complexul turistic din intravilanul localităţii, format din cinci tabere de odihnă şi agrement cu funcționare periodică estivală („Constructorul”, „Iu. Gagarin”, „Vulturașul”, „Izvorașul” şi „Andrieș”), înaintând soluții ingenioase privind principiul de asigurare cu apă potabilă și canalizare a celor peste 700 de locuitori şi circa 1200 de vilegiaturişti.

Nivelul înalt de pregătire i-a permis să ofere răspunsuri corecte şi bine argumentate şi la întrebările comisiei de examinare, prezidată de Mihail MAZUREANU, șef-adjunct al SA „Apă-Canal Chișinău”. Fiind apreciată cu nota maximă, exemplul studentei Irina BACIU este o dovadă convingătoare a eficacității învățământului ingineresc bazat pe probleme şi axat pe competențele şi interesele studenților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente