11:40:53 23.04.2024
Stiri

Donald Trump, mulțumiri la adresa soldaților români în cadrul primului său discurs public în Europa: „Vă mulțumim! Faceți o treabă bună”

Știri 08.07.2017 20:47 Vizualizări1956 Autor: Ziarul National
Donald Trump, mulțumiri la adresa soldaților români în cadrul primului său discurs public în Europa: „Vă mulțumim! Faceți o treabă bună” Digi24


Președintele american Donald Trump le-a mulțumit soldaților români în cadrul primului său discurs public în Europa, cu ocazia vizitei efectuate în Polonia pentru a lua parte la summitul ”Inițiativei Celor Trei Mări: Adriatică, Baltică, Neagră”, reuniune la care a luat parte și președintele Klaus Iohannis.

„Suntem cu mândrie însoţiti pe scenă de soldaţi americani, polonezi, britanici şi români. Vă mulţumim! (Faceţi o, n.r.) treabă bună!”, a precizat Donald Trump în cadrul discursului susținut în Piața Krasinksi din Varșovia, ca formă de reverență pentru eforturile depuse de soldații din statele omoloage, cu scopul de a descuraja agresiunea din țările baltice și Polonia, scrie caleaeuropeana.ro.

„Pentru cetăţenii acestei regiuni, America este dornică să extindă parteneriatul cu voi, ne dorim legături comerciale puternice în măsura în care vă dezvoltaţi economiile. Suntem pregătiţi să vă oferim accesul la surse alternative de energie, pentru ca Polonia şi vecinii ei să nu mai fie ţinuţi ostatici de un singur furnizor de energie”, a completat președintele american, făcând trimitere la dependența energetică a Europei de Rusia.

Un batalion de peste 1.100 de militari americani, britanici și români, sub comandament SUA, a fost desfășurat în Polonia de la începutul lunii aprilie, a anunțat un înalt ofițer american, în contextul în care Alianța Nord-Atlantică creează o nouă forță ca răspuns la anexarea Crimeii de către Rusia, în 2014.

Batalionul care a fost amplasat în Polonia face parte din măsurile NATO luate la summitul aliat de la Varșovia din 2016 privind o prezență înaintată consolidată în dimensiunea de nord a flancului estic. Dintre aceste măsuri se mai disting alte trei batalioane au fost poziționate în țările baltice sub comandament german (Lituania), canadian (Letonia) și britanic (Estonia). De altfel, primii 120 de militari britanici din cadrul batalionului din Estonia au ajuns în luna martie în țara aliată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md