Transferul anului în Brazilia: Marx Lenin a semnat cu Flamengo

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Brazilienii de la Flamengo au anunţat că i-au oferit un contract de profesionist tânărului de 17 ani Marx Lenin. O informaţie care, cu siguranţă, ar fi trecut neobservată, dacă numele jucătorului era altul.

Proaspătul profesionist are un nume care aminteşte de Karl Marx, cel care, alături de Friedrich Engels, a scris Manifestul Partidului Comunist, şi de Vladimir Lenin, primul lider al Uniunii Sovietice şi unul dintre cele mai importante personaje ale comunismului.

Totuşi, numele neobişnuite nu mai reprezintă de mult o noutate în Brazilia. Unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria acestei ţări a fost numit după filosoful grec Socrates, iar în prezent, un fundaş dreapta pe nume John Lennon evoluează la Cruzeiro.

Yago Pikachu (Vasco Da Gama), Mahatma Gandhi (Ipora) sau Michael Jackson (Shijiazhuang Ever Bright) sunt alte exemple de fotbalişti brazilieni care au împrumutat numele unor celebrităţi.

Totuşi, în cazul lui Michael Jackson trebuie spus că e vorba doar despre o poreclă, pe care a primit-o datorită modului în care sărbătorea marcarea golurilor, care amintea de fostul mare cântăreţ american.

Interesant este faptul că în 2013, pentru o scurtă perioadă, Michael Jackson, John Lennon şi Mahatma Gandhi au fost coechipieri în liga a doua braziliană, la Atletico Goianiense.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...