Top 13 cele mai folosite emoji-uri sau cum ne exprimăm sentimentele pe internet

0SBQT5YL21
Foto: Matthew Henry

Se zice că o singură privire poate spune mai mult decât o sută de cuvinte. Ce să facem atunci când nu ne putem privi? Să folosim smile-uri, emoticoane şi emoji-uri pentru a încerca, cât mai clar, să ne exprimăm sentimentele. Iată care sunt cele mai folosite căi de a ne arăta emoţiile prin intermediul micilor feţe galbene.

# Zâmbetul larg cu lacrimi de fericire

Cel mai popular emoji s-a dovedit a fi acel care reprezintă amuzamentul. Această figură se foloseşte cel mai des ca reacţie la o spusă precedentă sau pentru a da notă veselă replicii tale.

#Zâmbetul cu ochi-inimioare

Amuzamentul este urmat după popularitate de dragoste. Emoji-ul, care are ochii înlocuiţi de inimioare roşii, arată că îţi place replica, poza trimisă, sau poate chiar persoana care a transmis-o.

#Inima roșie

Cu siguranță nu are nici un sens ascuns. All you need is love!

#Fața care roșește

Seamănă mult cu zâmbetul simplu, însă obrajii micului omuleț sunt roz și ochii își schimbă forma. Deseori îl folosim ca echivalentul lui „Mulțumesc!

#Zâmbetul ștrengar

Tastăm pe acesta de fiecare dată când ne pare ceva poznaş sau când vrem să atribuim o nuanţă ştrengară replicilor.

#Degetul mare ridicat în sus

Acesta este un emoji destul de explicativ în sine. Chiar și așa, poate fi folosit în multe situații. Ideea principală din spatele ei este că totul este bine. Astfel, o poţi utiliza pentru a exprima aprobarea sau pentru a încuraja pe cineva că a făcut o treabă excelentă. Uneori, se foloseşte şi pentru a exprima acțiunea autostopului, dar acest lucru nu este la fel de popular.

#Plânsul puternic

Încă una dintre cele mai utilizate figuri emoji pe care oamenii par să le placă este cea care plânge cu voce tare. În timp ce nimeni nu vrea să fie așa de trist, uneori, ai nevoia să exprimi cât de rău te simţi, iar acesta este emoji-ul perfect pentru asta.

#Excremente vesele

Denumirea originală a emojiului a fost „Dog Dirt”, în traducere „Murdărie de câine”. Însă după un timp, numele a fost schimbat în „Pile of Poo”. Rareori se folosește conform contextului, cel mai des fiind o glumă.

#Zâmbet simplu

Deși poate să redea o nuanță de politețe prietenoasă, printre tineri este considerat ca o reacție neplăcută. Deseori riști să pari „passive-agressive”, dacă tastezi des acest emoji.

#Sărutul

Poate fi în diferite forme, fața care are buzele în forma de pupic, imaginea buzelor rujate sau emojiul cu inimioare care ies din buze, toate au același sens: pupici electronici!

#Fața enervată

Dacă seamănă mult cu figura noastră când citim mesajul, este timpul bun pentru a o folosi.

#Expresia confuză

Nu e clar textul sau nu ai vreo părere despre acest subiect? Poți tasta pe emojiul acesta, cu siguranță vei fi înțeles.

#Mâinile care bat din palme

Când ești fericit sau mândru pentru ceva, iar relația ta cu cel cu care comunici îți permite să folosești emojiurile în abundență, nu ezita să-l incluzi și pe acesta.

Autoare: Liuba Țobenco

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente