Militari moldoveni participă în iulie la două exerciţii multinaţionale în Ucraina şi Bulgaria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nave militare româneşti, dar şi militari din Republica Moldova vor participa în luna iulie la două exerciţii multinaţionale în Ucraina şi Bulgaria, la care vor lua parte militari din peste 15 ţări, primul dintre acestea fiind coordonat de către Forţele Navale ale SUA în Europa.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, în luna iulie, navele militare româneşti vor lua parte la două exerciţii multinaţionale organizate de Bulgaria şi Ucraina, ca ţară semnatară a Parteneriatului pentru Pace.

Exerciţiul multinaţional Sea Breeze 17, programat în perioada 8-23 iulie, în raioane de instrucţie de pe teritoriul Ucrainei şi în apele teritoriale ale Mării Negre vizează un scenariu specific unei operaţii de răspuns la criză, iar la acesta vor participa militari din Belgia, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, SUA, Turcia, precum şi unele ţări semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (Georgia, Republica Moldova, Suedia şi Ucraina).

La Sea Breeze 17, România este reprezentată de Fregata „Mărăşeşti”, Corveta „Contraamiral Horia Macellariu”, un detaşament de infanterie marină, un detaşament de scafandri de luptă şi ofiţeri de stat major. Exerciţiul este coordonat de către Forţele Navale ale SUA în Europa (NAVEUR).

Breeze 17 este cel de-al doilea exerciţiu multinaţional desfăşurat în perioada 13-23 iulie, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale ale Mării Negre, la care România participă cu Fregata „Regele Ferdinand” şi Nava Purtătoare de Rachete „Zborul”, alături de alte nave militare din Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, România şi Turcia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...