„Plahotniuc este în stare, riscă să arunce Moldova în aer doar pentru a se salva. Sigur că nu finanţarea conta, conta credibilizarea acestei guvernări şi el a făcut tot posibilul pentru a obţine o decizie necondiţionată. Ce am făcut noi - opoziţia, societatea civilă, prezenţa mea acolo nu a fost una zadarnică – am făcut tot posibilul pentru ca această rezoluţie să fie una condiţionată. Uniunea Europeană se va uita cu alţi ochi de acum încolo faţă de guvernarea din Moldova şi orice derapaj de natură să ignore recomandările Comisiei de la Veneţia va fi taxat, banii nu vor fi primiţi”, a declarat Andrei Năstase.

„Sunt foarte multe minciuni şi manipulări legate de ceea ce s-a întâmplat la Parlamentul European, mai ales când privim ştirile de la posturile de televiziune ale holdingului afiliat lui Plahotniuc.  Dacă vor merge înainte şi vor adopta această reformă electorală şi vor schimba sistemul electoral neluând în considerare toate recomandările Comisiei de la Veneţia, eu cred că va fi şi o greşeală strategică a lui Plahotniuc, deoarece ei riscă ca următoarele alegeri să nu fie recunoscute ca alegeri corecte, democratice. Ei se joacă cu focul”, a spus fostul deputat Grigore Petrenco.

„Pentru Plahotniuc şi guvernarea PD-istă lucrurile ţin de această legitimitate europeană. Pentru ei, principial este chestiunea de a reuşi să impună votul mixt şi o recunoaştere din partea europenilor ca o chestiune de legitimitate. Pe de altă parte, într-adevăr, Uniunea Europeană joacă dur, mai dur decât ne-am fi aşteptat.  Această rezistenţă a Uniunii Europene şi palma care i s-a dat a arătat că, de fapt, UE a deligitimat această putere”, a menţionat istoricul Octavian Ţâcu.

„Plahotniuc are un partener redutabil împotriva UE, la fel de antieuropean, care este pe faţă şi acesta este Dodon. Să nu uităm acest lucru. Plahotniuc şi Dodon sunt duşmanii propriilor cetăţeni, Plahotniuc şi Dodon, în tandem, sunt duşmanii Uniunii Europene. De ce-şi doreşte Dodon modificarea sistemului electoral? El în actualul sistem electoral şi Partidul Socialiştilor iau mai mult decât într-un sistem mixt. De ce atunci?”, s-a întrebat fostul vicepremier Valentin Dolganiuc.

Drept răspuns la criticile care i se aduc în legătură cu subiectul votului mixt, Vladimir Plahotniuc a declarat anterior că fiecare are dreptul la opinie.
 
Pe durata emisiunii, telespectatorii au putut să participe la un televoting. În contextul în care ieri s-au împlinit 68 de ani de când zeci de mii de basarabeni au fost deportaţi în Siberia şi Kazahstan, oamenii au fost întrebaţi dacă îi mai interesează subiectul deportărilor staliniste. 209 au răspuns cu DA şi doar 8 cu - NU.