Medic din Cimişlia, reţinut cu mita în portbagaj. Acesta a cerut de la un tânăr dependent de insulină o familie de albini

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru a-i reconfirma gradul de dizabilitate, şeful Consiliului teritorial pentru determinarea dizabilității și capacității de muncă din Cimişlia a cerut mită de la un tânăr care suferea de diabet zaharat. Deşi tânărul este dependent de insulină, aceasta nu l-a împiedicat pe medic să solicite de la acesta o familie de albine. Acesta a fost reţinut în flagrant delict, iar acum riscă până la 10 ani de închisoare.

Potrivit denunţătorului, medicul ar fi estorcat mita în schimbul reconfirmării gradului de invaliditate.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigaţii, pe 6 iulie curent, şeful Consiliului a fost reţinut în flagrant delict de către procurori şi ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA. Reţinerea a avut loc în faţa Centrului Medicilor de Familie din Cimişlia, iar bunul estorcat a fost găsit în portbagajul automobilului.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă, iar bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare.

Cauza se află în gestiunea Direcţiei Generale Teritoriale Sud a CNA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...