Imagini spion: Lincoln MKX facelift va fi un Continental cu gardă la sol mai mare

Compania americană Lincoln, proprietar a cărei este Ford, în prezent nu se confruntă cu nişte probleme financiare uriaşe, dar nici nu mai demonstrează un volum mare de vânzări, aşa cum înregistra peste ocean în anii ’80, ’90 sau 2000. Doar în ultimii doi ani, potrivit statisticilor, numărul de automobile vândute anual abia de a depăşit 100.000.

Pentru a remedia acest deficit, Lincoln s-a activizat din 2015 şi a prezentat mai multe maşini noi printre care noul Continental sau acelaşi Navigator. Mai ştim că pregăteşte şi modelul MKC facelift, iar cel mai recent, datorită fotografilor Automedia, am aflat că de o actualizare urmează să beneficieze şi fratele său mai mare – MKX.

Apropo, ştiaţi că în Chişinău există câteva exemplare Lincoln MKC şi MKX din diferite generaţii?…

Actualul Lincoln MKX

Lincoln MKX nu îşi va schimba generaţia pentru că a fost arătat în 2015, ci doar va primi un facelift, unul consistent. Designerii îi vor schimba grila radiatorului, acesta fiind făcută în stilul celei de pe sedanul Continental, iar blocurile optice vor fi împărţite pe două nivele. Respectiv, vor trebui modificate barele de protecţie, dar şi stopurile cu formă orizontală.

Vezi şi: Detroit 2016: Noul sedan premium Lincoln Continental introduce un nou trend al mânerelor de la uşi (video)

Din zvonuri mai aflăm că habitaclul va adopta nişte scaune foarte comode, un panou de bord digital, sistem multimedia modern, head-up display cu proiecţie pe parbriz şi multe altele, toate împrumutate de la acelaşi Continental pentru ca MKX să devină mai atractiv în segment.

Lincoln MKX facelift va fi oferit în continuare cu sistem de tracţiune integrală sau una pe puntea din faţă. Cutia de viteze automată cu şase trepte ar putea fi înlocuită definitiv de una cu nouă trepte, iar sub capotă va fi montat un propulsor nou – o unitate EcoBoost cu patru cilindri şi un volum de 2.3 litri, prezentă şi pe modelul MKC.

Vezi şi: Poze spion: SUV-ul de lux Lincoln MKC facelift va fi lansat în acest an

De regulă, în SUA nu este tradiţional ca producătorii auto să majoreze preţurile la maşini odată cu introducerea unui facelift pentru acestea. Din contra, preţul de start pentru MKX facelift va coborî datorită introducerii unui motor nou.

Premiera lui Lincoln MKX facelift ar trebui să aibă loc la sfârşitul anului 2017 sau începutul lui 2018.

TOATE ARTICOLELE CU MAŞINI ÎN IMAGINI SPION

Cmentariile sunt închise