(foto) Brânză, smântână și carne expirată la o tabără din Moldova. Ce consumau copiii la masă

Fără titlu12

Timp de o săptămână colaboratorii de la subdiviziunea teritorială Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Ungheni au efectuat 2 controale inopinate la blocurile alimentare din taberele de odihnă a copiilor, în 5 unităţi comerciale, într-o unitate de alimentaţie publică şi un punct de colectare a laptelui din raza teritorială gestionată.

În timpul controlului la una din tabere evaluate, s-a constatat, că nu toate produse alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă provenienţa, totodată au fost depistate produse neconforme şi cu termenul expirat: brânză de vaci – 20 kg; smântână – 10 kg; carne de bovină – 5 kg; caşcaval cu cheag tare – 5 kg; carne de pui -45 kg, bifidoc – 20 kg.
Fără titlu1

În timpul controlului taberei a sosit distribuitorul produselor alimentare, care de asemenea a fost evaluat privind condiţiile de transportare a produselor alimentare. S-a stabilit, că produsele alimentare de origine vegetală sunt transportate în comun cu produse alimentare de origine animală. De asemenea, personalul care asigura transportarea şi manipularea produselor alimentare, nu dispunea de control medical şi vestimentaţia specială de protecţie sanitară a produselor alimentare. În acelaşi timp, din motivul nerespectării condiţiilor termice de păstrare a produselor uşor alterabile, produse distribuite deja erau neconforme (ambalaj bombat). Produsele neconforme au fost ridicate şi nimicite. În rezultatul controlului s-a întocmit proces verbal de contravenţie.

Tot în această perioadă la o unitate comercială au fost depistate produse alimentare cu termen de valabilitate expirat şi fără acte de provenienţă (lapte – 4,5 litri; unt – 2 kg; parizer din carne de găină – 1,2 kg). Produse date au fost ridicate şi nimicite.

În total, în urma controalelor de către inspectori au fost întocmite 9 acte de control, 5 prescripţii şi 2 procese verbale de contravenţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente