(foto, video) Consilierii din PSRM au depus semnăturile pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. „Toți cei care ne-au intimidat, vor fi trași la răspundere”

Consilierii municipali socialişti au depus astăzi semnăturile colectate la Judecătoria sectorului Buiucani, în organizarea referendumului de demitere a edilului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Deputatul Vlad Bătrîncea a declarat, după depunerea demersului, că s-au ciocnit cu multe probleme și piedici în procesul de colectare a semnăturilor.

„Ne-am ciocnit cu un comportament inadecvat din partea Primăria mun. Chișinău. Membrii noștri au fost intimidați și alți angajați ai stucturii municipale au fost intimidați pentru că au vrut să semneze. În pofida tuturor, noi vom porni cauza așa cum prevede legea. Sesizăm procuratura, înaintăm în judecată ca acești oameni, care ne-au împiedicat să strângem semnăturile cu intimidări, să fie trași la răspundere.”

Înainte de a ajunge la Judecătorie, Ion Ceban a scris pe pagina sa de facebook că „Demersul de adresare în instanță cu semnăturile chișinăuienilor pentru referendumul anti-Chirtoacă semnat. Colegii vor depune la judecătorie la ora 14.00. Până la finele anului Chirtoacă va pleca din funcție. Locuitorii din Chișinău vor putea să aleagă un alt primar care să corespundă așteptărilor”, a scris consilierul socialist Ion Ceban.

19756762_124362031501014_8977197040100709303_n

Grupul de inițiativă a cărui creare a fost confirmată luna trecută de Curtea de Apel a avut la dispoziție 60 de zile pentru a aduna numărul necesar de semnături în vederea organizării unui referendum local în capitală și în suburbii.

Întrebarea la care vor răspunde locuitorii Chișinăului în cadrul referendumului este dacă susțin sau nu revocarea din funcție a actualului primar Dorin Chirtoacă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente