icon

Premierul Pavel Filip a mulțumit Ambasadoarei Germaniei la Chișinău pentru suportul acordat în implementarea reformelor

07-07-2017 14:00
676

Prim-ministrul Pavel Filip și Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz, au avut astăzi o întrevedere în legătură cu finalizarea mandatului diplomatului la Chișinău.

 

Cu această ocazie, Premierul a exprimat recunoștință Ambasadoarei pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova de către Germania. „Am reuşit să realizăm în comun multe proiecte frumoase, cum ar fi grădinița deschisă recent la Călărași. Prin aceste lucruri concrete oamenii percep direct ce însemnă relațiile noastre cu Uniunea Europeană și cu Germania în mod special”, a spus Pavel Filip.

 

Șeful Executivului a reiterat determinarea de a face ireversibil parcursul european al țării noastre și a subliniat că în prezent echipa guvernamentală este concentrată pe implementarea mai multor reforme esențiale. În context, Pavel Filip a vorbit despre reforma administrației publice și a mulțumit Germaniei pentru suportul financiar și expertiza acordată prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în constituirea Centrului pentru implementarea reformelor.

 

La rândul său, Ambasadoarea Germaniei a remarcat că țara sa va susține în continuare Republica Moldova în procesul de realizare a reformelor. „Nu este vorba despre geopolitică, ci despre faptul că vrem să ajutăm vecinii și să oferim condiții mai bune pentru cetățeni. Aveți o echipă profesionistă, care a demarat multe reforme complicate și mă bucur că putem contribui la realizarea acestora”, a declarat Ulrike Knotz.

 

Părțile s-au referit, de asemenea, la procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul exercitării de către Republica Federală Germania a Președinției OSCE pe parcursul anului 2016. „Vă mulțumesc mult pentru faptul că am reușit să deblocăm ședințele în formatul „5+2”. Prioritatea Guvernului este să ofere confort locuitorilor din raioanele de Est ale Republicii Moldova prin asigurarea circulației libere, apostilarea diplomelor de studii ale instituţiilor din regiune şi alte acţiuni concrete”, a conchis Pavel Filip. 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30