Cel care luptă cu valorile româneşti, „salută” ajutorul românilor; Dodon la inaugurarea grădiniței din Sadova, reparată din banii României

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful statului Igor Dodon a participat la deschiderea grădiniței din satul său natal Sadova, raionul Călăraşi, renovate cu sprijinul financiar al statului român. Deşi se declară un statalist ferm şi luptă împotriva unioniştilor, președintele a salutat proiectul românesc.

Dodon salută renovarea grădiniței din satul său natal Sadova, renovate cu sprijinul financiar al statului român, chiar dacă luptă cu valorile româneşti în Republica Moldova. „Le mulțumesc pentru acest gest prietenesc și foarte folositor colegilor noștri de peste Prut. Noi întotdeauna am salutat și am susținut proiectele de orientare socială, care ajută oamenii la modul concret și sunt lipsite de conotații politice sau ideologice”, a anunţat Dodon.

Acesta a declarat că „încurajez și alți parteneri externi să lanseze proiecte sociale în Republica Moldova, mai ales în sprijinul copiilor și al tinerilor. Pe această cale poate fi demonstrat interesul sincer în dezvoltarea țării noastre și a generațiilor în creștere”.

Totodată, Dodon a amintit că în această grădiniță a fost educat, până în 1982. „Cadoul nostru azi, în ziua lansării grădiniței, este un teren de joacă pentru copii, oferit din partea Fundației „Din Suflet” a primei doamne”, a mai spus şeful statului.

E de menţionat că, în luna martie curent Dodon declaracă ar fi făcut donaţii pentru grădiniţa din localitatea sa de baştină. Afirmația însă, nu se confirmă dacă o verificăm la autoritățile locale. Primarul de Sadova a declarat și a probat cu documente că nici Igor Dodon, nici alți investitori apropiați acestuia, nu au donat bani sau bunuri grădiniței, relevă un material realizat în campania STOP FALS de Asociația Presei Independente.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...