Viceministrul de externe Lilian Darii a primit-o pe şefa Oficiului de Legătură NATO Kristina Baleišytė

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii a primit-o astăzi, 7 iulie 2017, pe şefa Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova Kristina Baleišytė.

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea cooperării Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică şi obiectivele Planului individual de acţiuni al Parteneriatului (IPAP) care constituie o reflectare practică a acestei cooperări.

Potrivit unui comunicat al Diplomaţiei de la Chişinău, viceministrul Darii a reiterat interesul ţării noastre pentru consolidarea dialogului politic și cooperării practice cu Alianţa în spiritul Parteneriatului pentru Pace.

În acest sens, deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chişinău, cu statut de reprezentanţă diplomatică, în cadrul căreia vor activa experţi civili din statele-membre şi partenere NATO, va facilita cooperarea pe linie bilaterală, inclusiv procesul de implementare a proiectelor cu sprijinul Alianţei.

În context, oficialul moldovean a exprimat mulţumiri Alianţei Nord-Atlantice pentru asistenţa acordată ţării noastre în procesul de reformă a sectorului de securitate şi apărare, precum şi pentru proiectele realizate în cadrul Programului Ştiinţă pentru Pace, etc.

La rândul său, şefa Oficiului de Legătură NATO a menţionat disponibilitatea Alianţei de a oferi în continuare expertiza şi asistenţa necesară în domeniile prioritare identificate de comun acord cu autorităţile Republicii Moldova, în particular, privind consolidarea capacităţilor naţionale ce ţin de comunicarea strategică şi organizarea instruirilor experţilor naţionali.

De notat că acordul privind înfiinţarea Oficiului de Legătură NATO a fost semnat la 29 noiembrie 2016, cu prilejul vizitei la Cartierul General NATO a Prim-ministrului Republicii Moldova Pavel Filip şi a întrevederii cu Secretarul General NATO Jens Stoltenberg.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.