Un grup de 14 studenți de la UTM urmează stagii de practică la mai multe întreprinderi din România

UTM_FEIE_practicaResita_result

14 studenţi din cadrul Facultății Energetică și Inginerie Electrică, UTM, efectuează timp de o lună, până pe 31 iulie, un stagiu de practică de specialitate la diverse întreprinderi din judeţul Caraş-Severin, în baza unui acord de colaborare cu UEM – Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, România, fundamentat pe Acordul dintre ministerele de resort ale cele două state.

Colaborarea dintre cele două instituții este o tradiție de mai mulți ani, scrie site-ul universității. În baza acesteia,  studenții UTM beneficiază, vara, de mobilităţi academice de scurtă durată în judeţul Caraş-Severin, desfășurând activităţi practice în special la Reşiţa.

Potrivit informațiilor prezentate, în anul curent studenţii basarabeni vor efectua practica la diferiți agenți economici din zonă, precum Electroechipament SRL Bocşa, Electro Consult Caraş SRL Reşiţa, SC Electro Euro-Star, Electroechipament Industrial şi Plastomet SA din Reşiţa.

Pentru a-i putea impresiona pe studenții moldoveni cu mândria hidroenergetică de la Grebla – Centrala Hidroelectrică Grebla, dar și cu grandoarea barajelor de la Porțile de Fier, cu instalațiile de automatizare de la Timișoara și multe alte locuri, inclusiv Caransebeșul, ca să obțină cât mai multe cunoștințe, universitatea reșițeană caută sponsorizări care să acopere cheltuielile de transport ale tinerilor basarabeni pe durata stagiului desfășurat pe malurile Bârzavei.

„Aici noi vom putea studia unele procese tehnologice, pe care nu le avem în Republica Moldova. Totodată, orașul Reșița mi s-a părut foarte ospitalier, cu oameni binevoitori, întotdeauna dispuși să-ți acorde o mână de ajutor. Sper că vom vizita mai multe hidrocentrale și uzine, de la care ne vom inspira în cariera noastră profesională din viitor”, a spus Iulian Rotari, unul dintre stagiarii UTM.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente