Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Voronin despre noua structură a…

Voronin despre noua structură a Guvernului: Nimeni nu va răspunde de nimic în acest Guvern. De unde ați luat voi noțiunea asta de nepolitizat?

La Parlament se discută astăzi în lectura a doua, proiectul de lege privind reforma administrației publice centrale. În urma reformei, din 16 ministere vor rămâne doar 9, iar funcția de viceministru urmează a  fi exclusă şi înlocuită cu cea de secretar de stat. Raportorul Iurie Ciocan a fost întrebat de către Vladimir Voronin despre cum anume va lucra acest sistem și cum se va face în așa fel încât funcțiile să fie nepolitizate. 

„Nu cunoaște tema raportorul. Toți vor fi generali, nimeni nu va răspunde de nimic în acest guvern, pentru că generalii nu răspund de nimic, ei dau indicații. Cum va lucra acest sistem? Pe hârtie el e frumos, dar de unde ați luat voi noțiunea asta de nepolitizat, eu nu înțeleg cum poate fi guvernul nepolitizat”, a întrebat Voronin.

„Membrii guvernului nu sunt nepolitizați, în rest, cei care vin la nivelele inferioare după ministru vor fi nepolitizați. Angajarea pentru secretar general în jos va fi prin concurs. Raportul de muncă între ministru și angajații ministerului se face prin lege, aceasta stabilește clar cum sunt construite aceste rapoarte. În lege este descrisă ierarhia funcțiilor și principiile de conlucrare”, a răspuns Ciocan.

Deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc a venit cu propunerea de a lăsa cel puțin o funcție de viceministru.