12:31:44 19.04.2024
Stiri

VIDEO // FC Zaria a avut cel mai GREU adversar, dar s-a CALIFICAT dramatic în turul următor al Europa League. FC Dacia și FC Milsami – ELIMINATE

Sport 07.07.2017 10:31 Vizualizări2790 Autor: Ziarul National


VIDEO // FC Zaria a avut cel mai GREU adversar, dar s-a CALIFICAT dramatic în turul următor al Europa League. FC Dacia și FC Milsami – ELIMINATE fmf.mf

Trei echipe au reprezentat R. Moldova în primul tur preliminar al Europa League, dar numai una s-a calificat în turul următor. Cei de la FC Zaria Bălți, care au fost la un singur pas să câștige titlul de campioană, au reușit să-i scoată din competiție pe bosniacii de la FC Sarajevo după un meci dramatic. Soarta echipei calificate s-a decis la loviturile de la 11 metri, iar elevii lui Vlad Goian au avut mai mult sânge rece și s-au impus chiar pe terenul adversarului.

Meciul tur, care a avut loc săptămâna trecută la Chișinău, a fost câștigat cu 2-1 de echipa noastră, dar antrenorul Goian înțelegea perfect că avantajul este prea fragil pentru a avea o deplasare ușoară la Sarajevo. Gazdele au deschis scorul în minutul 13, dar bălțenii au acuzat faptul că mingea a ieșit mai întâi în afara terenului. Reluările au confirmat acest lucru, dar scorul era deja de 1-0 pentru gazde, iar FC Sarajevo era echipa calificată în turul doi.

În minutul 34 a avut loc o altă fază controversată, iar arbitrul a dictat penalti la poarta căpitanului Sergiu Pașcenco. Kudusic a transformat lovitura de la 11 metri, iar portarul nostru nici nu a reușit să reacționeze la timp. Toți suporterii moldoveni deja se resemnaseră că FC Zaria va fi eliminată ca și FC Dacia și FC Milsami.

Dar nu a fost să fie, pentru că bălțenii au strâns rândurile și au fost mai agresivi în repriza secundă, după ce Vlad Goian l-a introdus în teren pe Alexandru Suvorov. Anume fostul mijlocaș al naționalei a fost cel care a centrat periculos în minutul 60 în careul oaspeților, iar mingea a fost deviată ușor de colegul său Zagynailov, iar ulterior de un adversar în poarta lui Pavlovici. Era 2-1 în minutul 60, exact scorul înregistrat la Chișinău, iar meciul urma să intre în prelungiri.

Arbitrul partidei a mai ieșit la rampă în minutul 87, atunci când a acordat ușor un al penalti la poarta lui Pașcenco. De data aceasta portarul naționalei s-a concentrat și a respins șutul lui Crnkic, iar suporterii moldoveni au început să creadă că se poate de atacat calificarea. O altă lovitură pentru echipa lui Goian a venit în minutul 90+4, atunci când fundașul său central, Andrei Novicov, a primit cartonaș roșu.

În cele două reprize a câte 15 minute echipa noastră s-a apărat exemplar și în cele din urmă meciul a ajuns la faza loviturilor de la 11 metri.

Bosniacii au marcat primii prin Hodzic, iar fundașul Andrei Slinkin a egalat imediat. Ivetic a marcat pentru 2-1, dar și Suvorov a transformat lovitura cu mult sânge rece, chiar dacă părea crispat. Mihojevici, încurajat de suporterii prezenți în tribune, a vrut să rupă plasa porții apărate de Pașcenco, dar a trimis în transversală. Bălțenii urmau doar să mai transforme două lovituri și erau calificați. Veteranul Golovatenco a marcat și deja era 3-2. Bekic a făcut 3-3, iar Zagynailov a transformat cu emoții – 4-3. Saric a egalat, iar la mingea s-a apropiat ucraineanul celor de la FC Zaria, Yarmak. Anume de șutul acestuia depindea dacă echipa bălțeană se califică. Din păcate, acesta a tras mult peste poartă, iar gazdele au început din nou să spere. Au transformat ulterior prin Andrusic, iar Mihailiov a egalat imediat. Momentul decisiv al acestei partide care i-a extenuat pe jucătorii ambelor echipe s-a produs odată cu ratarea lui Kuzmanovic. Portarul Sergiu Pașcenco a apărat, iar fundașul Focșa a marcat pentru 6-5.

Astfel, în turul următor cei de la FC Zaria vor întâlni formația cipriotă Apollon Limassol. Meciul tur va avea loc pe 13 iulie în Cipru, iar returul la Chișinău – 20 iulie.

La rândul lor, cei de la FC Dacia și FC Milsami au fost eliminați din primul tur al Ligii Europa. „Dacii” au pierdut cu 4-0 meciul de pe teren propriu cu macedonienii de la Shkëndija (în tur a fost 3-0 pentru echipa din Macedonia), iar fosta campioană, FC Milsami, a făcut doar egal cu echipa de amatori din Luxembourg, FC Fola, scor 1-1. (în tur a fost 2-1 pentru Fola).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md