(foto) O replică a unui Peugeot 406 din legendarul film Taxi circulă pe străzile capitalei

Vă mai amintiţi de seria filmelor de acţiune şi comedie Taxi, care i-au ţinut pe mii de oameni în faţa ecranelor în anii 2000? La sigur şi dvs le-aţi văzut dacă nu o dată, atunci de câteva ori!

Un împătimit al acestor filme s-a dovedit a fi şi un bărbat din Chişinău care şi-a construit sau şi-a cumpărat o replică a automobilului folosit de actorul Samy Naceri. Maşina care poate fi văzută pe străzile capitalei are aproximativ acelaşi kit exterior aerodinamic ca şi Peugeot-ul 406 din comedia franceză.

Mai mulţi internauţi au declarat că acest sedan poate fi văzut cel mai des în sectorul Ciocana al capitalei.

FOTO: facebook.com/deemaha23

Amintim că în primul film regizat de Luc Besson a fost folosit un Peugeot 406 produs în perioada anilor 1995-1999. În a doua şi a treia parte a peliculei s-a optat pentru modelul facelift (1999-2004), maşină pe care o deţine şi concetăţeanul nostru.

Cel mai puternic propulsor care era disponibil pentru sedanul francez era un agregat V6 de 3.0 litri, care punea la dispoziţie 207 CP şi 285 Nm de cuplu. Având o cutie de viteze mecanică cu cinci trepte şi o tracţiune pe puntea faţă, asigura o acceleraţie de la 0-100 de km/h în 8.1 secunde, în timp ce viteza maximă reuşea să ajungă chiar la 240 de km/h.

FOTO: facebook.com/Smotramdofficial

Vezi şi: Cel mai popular „taximetrist” din Franţa a fost reţinut având permis de conducere ucrainean

FOTO: facebook.com/Ivan Goncearenco
FOTO: facebook.com/Arsenii Ghenadii
FOTO: facebook.com/Tolik Ţurcan

https://youtu.be/c-dr1IIY1FI

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/