Ești tânăr și dornic de a cunoaște lumea și oameni noi? Participă la tabere de lucru în Finlanda și România

495-800

AVI-Moldova te provoacă să ieși din propria zonă de confort, să trăiești într-un mediu multicultural și să-ți dezvolți noi abilități și competențe prin acțiuni de voluntariat. Dacă ești motivat să înveți de la viață și de la oamenii care te înconjoară, atunci participă la tabere de lucru în Finlanda și România.

Integrating Traditions in Lieksa
Lieksa, Finlanda, 11-25 august 2017

Scopul taberei este de a reuni tineri și solicitanții de azi de naționalitățile care locuiesc în Lieksa, împreună cu care vor lucra voluntarii. Pe parcursul celor două săptămâni de tabără, voluntarii vor contribui la curățarea unui loc de camping local, vor vizita școala profesională locală, dar și vor avea ocazia să petreacă timpul liber în natură, să se ducă la saună și să înoate, să facă picnic și să culeagă fructe de pădure. De asemenea, alte activități sunt binevenite în funcție de interesele voluntarilor.

Tematica de studiu pe parcursul taberei va fi viața comunitară într-un mediu multicultural, ajutarea tinerilor să treacă peste prejudecățile lor și posibilități de a învăța despre natura și istoria locală.

Cerințe:

– Vârsta de la 18-99 ani;

– Cunoașterea limbii engleze;

– Dorință de a lucra împreună cu tinerii.

Teisani-Olteni Village Festival
Teișani, Prahova, România, 12-26 august 2017

Dacă ești interesat în dezvoltarea rurală durabilă, atunci aplică la a doua ediția a proiectul ”Teisani-Olteni Village Festival”. Scopul proiectului este de a aduce lumea mai aproape de copiii din zonele rurale, de a asigura o educație de calitate, de a oferi șansă copiilor să vorbească limba engleză, să înțeleagă prin ce este important și valoros satul lor.

Timp de 14 zile voluntarii vor lucra cu 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, implicându-se în următoarele activități:

  • Organizarea unor activități pentru copii în sat, la festivalul de vară, care va avea loc 19-20 august

  • Facilitarea unui schimb cultural între voluntari și copiii dn localitate

  • Organizarea de jocuri pentru copii, atât distractive și educative

  • Formularea unei viziuni asupra viitorului satului / Contribuirea la dezvoluntarea site-ul cultural al satului

  • Organizarea unei excursii de grup la munții din apropiere.

Cerințe:

– Vârsta de la 18-99 ani;

– Cunoașterea limbii engleze;

– Motivația de a interacționa cu copiii.

Modalitatea de înscriere:

Expediază un mesaj la adresa [email protected] și află care este procedura de aplicare. Înscrierea la taberele are loc după modelul primul venit, primul servit.
În cadrul unei tabere internationale pentru voluntari, organzatorii asigură cazarea şi masa, iar participantul va trebui să acopere costul de drum. Taxa de participare este 50 euro.

Dacă eşti interesant de o altă tematică, sau doreşti să vizitezi un alt oraș decât cele menţionate mai sus, nu ezita să ne contactezi la adresa [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente