(VIDEO) Zaria Bălți obține o calificare eroică în turul 2 al Europa League

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zaria Bălți a reușit joi să se califice în turul 2 al Europa League, salvând astfel imaginea fotbalului moldovenesc după eliminările rușinoase suferite de Milsami și Dacia.

Echipa din Bălți a obținut o calificare eroică, după ce a pierdut cu 2:1 la Sarajevo, același scor cu care câștigase și pe teren propriu și a jucat cu un om în minus pe tot parcursul prelungirilor. Calificarea a venit la loviturile de departajare, acolo unde bălțenii s-au impus cu 6:5.

Bosniacii, care porneau favoriți în duelul cu Zaria, au avut 2:0 încă din prima repriză, după reușitele lui Hebibovic (13) și Hadusic (35 – penalty).

Zaria a reușit să egaleze scorul la general în minutul 60, prin Zigynailov, împingând partida în prelungiri, chiar dacă gazdele au mai avut un penalty în minutul 88, apărat însă de Pașcenco.

Bălțenii au jucat în inferioritate numerică toate minutele din prelungiri, după ce Novikov a fost eliminat în ultimul minut al timpului regulamentar.

La loviturile de departajare Zaria a câștigat cu 6:5, după ce 2 bosniaci și un bălțean au ratat.

În următorul tur echipa din Bălți va întâlni ciprioții de la Apollon Limassol.

Celelalte două echipe moldovenești care au jucat în turul 1 au fost eliminate. Dacia a pierdut cu 7:0 la general în fața macedonienilor de la Shkendija, în timp ce Milsami a fost eliminată cu 3:2 la general de echipa de amatori din Luxemburg Fola Esch.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...