„Căutat” de organele de anchetă din Moldova, Renato Usatîi participă la un eveniment de talie internaţională, alături de experţi din toată lumea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ciuda „căutării” de către organele de anchetă din ţara noastră, preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, participă în aceste zile la Forumul Urbanistic din Moscova (Moscow Urban Forum, MUF), la invitaţia primarului Moscovei, Serghei Sobeanin. Primarul de Bălţi este preşedintele delegaţiei din capitala de nord a ţării, alături de alte zeci de delegaţii din întreaga lume. MUF este cea mai mare conferinţă internaţională în domeniu urbanistic, arhitecturii, economiei şi planificării strategice a oraşelor, desfăşurată anual în capitala Federaţiei Ruse.

Delegaţia de la Bălţi este formată dintr-un şir de experţi şi conducători din cadrul primăriei capitalei de nord a ţării, care vor participa în decursul acestei săptămâni la evenimentele din cadrul Forumului Urbanistic din Moscova (MUF). Potrivit primarului Renato Usatîi, delegaţia bălţeană urmează să ajungă la Moscova în câteva etape, în funcţie de deschiderea conferinţelor de profil din cadrul MUF.

La fel, delegaţia moldovenească urmează să examineze şi unele momente legate de desfăşurarea unui for analogic la Bălţi, preconizat pentru toamna acesui an, care va avea loc în colaborare cu Administraţia Publică din Moscova. Despre aceasta a anunţat chiar Renato Usatîi în cadrul unei trnsmisiuni live pe reţelele de socializare.

„De ce vin foarte mulţi specialişti de-ai noştri, pentru că ei trebuie să vadă ce putem utiliza aszăzi la Bălţi. La fel, împreună cu administraţia Moscovei vom desfăşura un forum similar în luna septembrie la Bălţi. Sunt multe momente legate de organizare, ni s-a promis ajutor la invitarea experţilor internaţionali din Franţa, Germania, Rusia, care vor putea participa pentru a împărţi cunoştinţele lor nu doar conducerii din Bălţi, ci şi celei din toate celelalte oraşe, primari ai localităţilor din ţară. Va fi un eveniment foarte important pentru noi”, a declarat Usatîi.

În cadrul mai multor platforme de discuţii şi dezbateri care au loc concomitent, MUF întruneşte sub acelaşi acoperiş reprezentanţi ai administraţilor publice locale din Rusia şi întreaga lume, arhitecţi, dezvoltatori, conducători ai companiilor financiare, investitori, start-up-eri în domeniul tehnologic, reprezentanţi de media, dar şi simpli orăşeni.

Evenimentul are loc anual începând din 2011, iar în 2017 tema principală a fost declarată „Epoca aglomerării. Noua hartă a lumii”. În cadrul forumului, experţii vor desfăşura o cercetare şi vor analiza procesele de concentrare în economia rusească, dar şi cea mondială. În calitate de exemple în acest sens vor fi luate modedele de administrare a unor mogalopolisuri ca Beijing, Tokio, Londra, Seul şi altele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...