Trei candidaţi se vor lupta pentru funcţia de şef al Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale

Trei persoane au fost acceptate în calitate de candidaţi pentru participare la concursul de ocupare a funcţiei de şef al Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI), a anunţat astăzi CNA.

Comisia, formată din 9 membri, printre care reprezentanţi ai societăţii civile, mediului academic, procurori anticorupţie şi angajaţi ai CNA, a decis acceptarea celor trei dosare, depuse de candidaţi care întrunesc cerinţele specifice funcţiei.

Potrivit Comisiei de concurs, printre cei care s-au înscris în cursa pentru ocuparea fotoliului de şef al ARBI sunt foşti şi actuali angajaţi ai instituţiilor de drept, cu o experienţă de muncă în domeniul activităţii de investigaţie şi urmărire penală între 14 şi 18 ani. Concurenţii au vârste cuprinse între 35 şi 38 de ani şi sunt licenţiaţi în drept.

Săptămâna viitoare urmează să aibă loc proba scrisă şi interviul, ulterior câştigătorul fiind supus unui control special: verificărilor medicale, psihologice şi testului la poligraf.

ARBI va efectua investigaţii financiare paralele, va evalua şi administra bunurile infracţionale indisponibilizate, va ține evidența acestora şi va negocia repatrierea valorii lor.

În cadrul Agenţiei vor activa ofițeri de urmărire penală, experți și specialiști în domeniile contabilitate și audit, ofițeri de investigații speciale, specialiști în alte domenii necesare în vederea realizării atribuțiilor instituţiei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.