Admitere 2017: Vrei să ajungi un designer de succes? Iată la ce universități din Moldova poți depune actele

IMG_7819

În ultimii ani tot mai mulți tineri vor să-și croiască drum în industria modelingului, astfel specialitatea design a ajuns să fie una foarte populară printre rândurile absolvenților. Tineri nu optează doar pentru design vestimentar, de exemplu designul interior, de asemenea este foarte solicitat. Dacă îți place și ție acest domeniu și te vezi în viitor un om de succes în această industrie, mai jos găsești universitățile din Moldova unde poți studia specialitatea design.

#Universitatea Tehnică din Moldova

UTM (2)

La UTM găsești cea mai mare varietatea a specialităților design, începând de la cel vestimentar și până la cel industrial. Specialitatea de design se regăsește în cadrul a trei facultăți: Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi TransporturiFacultatea Textile şi Poligrafie și Facultatea Urbanism şi Arhitectură. Indiferent de ce tip de design vei alege să studiezi, durata studiilor va fi de 4 ani, însă pentru fiecare specialitate este un Plan de învățământ aparte:

Design vestimentar industrial

Design și tehnologii poligrafice 

Design Interior

Design industrial

#Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

10653723_889784474365177_3717993594343200290_n

La AMTAP, de asemenea se pregătesc designeri în vestimentație, în cadrul Facultății de Arte Plastice.  Pentru a obține licența aici, trebuie să studiezi patru ani după următorul Plan de învățământ:

Pe lângă designul vestimentar, studenții de la AMTAP mai pot studia și alte două specialități de design:

a) Design Interior – Absolvenții obțin titlul de Licențiat în Arte Plastice și calificarea: pictor proiectant (designer)

b) Design textilvisaje – Absolvenții obțin titlul de Licențiat în Arte Plastice și calificarea: designer-vestimentație, modelier, stilist (vestimentație, accesorii, vizaj, arhitectonica coafurii).

#Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

cms-image-000011250

La Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” poți studia designul interior și cel vestimentar timp de patru ani, în cadrul Facultății Arte Plastice și Design.

#Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

universitatea din bălți

Dacă vii de la nord, nu este necesar să ajungi până în Chișinău pentru a face studii de design, deoarece Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți îți oferă această oportunitate. Aici poți studia design vestimentar industrial la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, după următorul Plan de Învățământ:

1 2 3 4

#Universitatea Liberă Internațională din Moldova

101_2804

Și la ULIM poți face atât design vestimentar, cât și design interior, în cadrul Facultății de Informatică, Inginerie și Design. Pentru a obține o licență va trebui să studiezi patru ani de zile după următoarele Planuri de învățământ:

Design interior

Design vestimentar

Taguri: #Admitere 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente