Aplicaţii pe Aeroportul Chișinău. Pompierii, antrenaţi la un incendiu care ar fi cuprins o navă// FOTO

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor a desfășurat astăzi în comun cu reprezentanți Aeroportului Intențional Chișinău un exercițiu tactic privind lichidarea consecințelor unui incendiu pe teritoriul obiectivului. Conform scenariului un avion cu echipajul la bord a luat foc după ce a fost alimentat cu 10 tone de combustibil.

Nava a înregistrat o defecțiune tehnică, în urma căreia combustibilul s-a scurs, inflamând o suprafață de peste 50 m 2. La fața locului au intervenit echipajele de pompieri din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, iar ulterior au fost solicitate forțele de intervenție ale Serviciului Situații Excepționale.

Conform scenariului pompierii au lichidat incendiul răspândit pe o suprafață de 300 m 2 prevenind extinderea pe o suprafață mult mai mare. În urma aplicație desfășurate forțele de intervenție au antrenat capacitățile comune de intervenție pentru prevenirea și lichidarea situaților excepționale cu caracter aviatic.

În total la exercițiu au participat peste 50 de specialiști.

[youtube id=”XSO_XOFAlsM” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.