Un italian şi un moldovean, prinşi în Franţa cu 50 kilograme de droguri în timpul unui control rutier

Un italian şi un moldovean au fost prinşi de poliţia franceză cu 50 kilograme de droguri în timpul unui obişnuit control rutier, scrie ilrestodelcarlino.it.

Oamenii legii din orașul francez Perpignan au oprit duba pentru un control de rutină, însă la un moment dat vehiculul li s-a părut dubios şi au procedat la o verificare, care a dezvăluit prezenţa drogurilor la bord.

Presa italiană scrie că la volanul furgonetei se afla un antreprenor italian din Rimini, dintr-o familie foarte bună, iar alături de el se afla un moldovean, stabilit în Rimini.

Cei doi au fost arestaţi în oraşul Perpignan, aflat la hotar cu Spania. Se pare că cei doi tocmai se întorceau dintr-o călătorie din Spania.

Italianul şi moldoveanul au fost reţinuţi pe 25 iunie, iar cazul a ajuns pe masa judecătorilor pe 30 iunie. Familiile celor doi infractori au apelat la avocați din Franța, care le vor apăra interesele în instanță.

Presa mai scrie că cele 50 de kilograme de droguri, hașiș şi marijuana, este una din cele mai mari cantităţi reţinute în ultimul timp.

Antreprenorul italian a fost arestat în 2009 de poliția italiană pentru posesie de cocaină și hașiș.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.