A înhăţat telefonul mobil de la o vânzătoare de gheretă şi a luat-o la fugă. Individul, surprins de camerele video

O adolescentă de 16 ani, care lucra în calitate de vânzătoare de gheretă, a fost jefuită de telefonul mobil de un individ, care imediat a luat-o la fugă. Deşi tânăra a încercat să intervină, făptaşul a dispărut într-o direcţie necunoscută. Oamenii legii l-au reţinut pe hoţ, datorită camerelor de supraveghere din adiacentul gheretei.

Astfel, Poliţia capitalei a fost alertată de o tânără de 19 ani, comunicând despre faptul că, sora ei de 16 ani ar fi fost deposedată de telefonul mobil, de către un individ necunoscut, în timp ce se afla pe bulevardul Decebal.

Imediat la faţa locului au intervenit ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica, pentru documentarea cazului şi stabilirea tuturor circumstanţelor. În cadrul investigaţiilor poliţiştii au ridicat secvenţele video de la camerele de supraveghere din adiacent, care au surprins acţiunile criminale ale individului.

Acesta s-a apropiat iniţial de gheretă, unde victima activa în calitate de vânzătoare, a ţintit telefonul de model Samsung Galaxy J5 de pe masă, l-a înhăţat şi a fugit de la locul faptei cu tot cu telefon.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală poliţiştii, au identificat şi reţinut un bănuit în acest caz, care s-a dovedit a fi în vârstă de 21 ani, domiciliat într-o suburbie a capitalei, judecat anterior pentru infracţiuni similare. În cadrul audierilor s-a stabilit că, telefonul victimei în valoare de 6 000 lei ar fi fost dezmembrat ulterior şi vândut la piese.

Actualmente bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru jaf. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.