De la 47 la 22 de kilometri. Drumul Ungheni-Iași va fi parcurs de două ori mai rapid datorită podului ce urmează să fie construit

pod

Podul peste Prut de la Ungheni va avea 1,14 km. Acesta va înjumătăţi practic distanţa actuală dintre Iaşi şi oraşul basarabean Ungheni, de la 47 km acum (prin Sculeni) la 22 km prin comuna ieşeană Ungheni, scrie ziaruldeiasi.ro.

Potrivit sursei, se fac primii paşi pentru construcţia podului care va înjumătăţi distanţa dintre Iaşi şi oraşul basarabean Ungheni, micşorând-o cu aproape 25 kilometri, de la 47 la 22 kilometri. Cons­trucţia podului peste Prut de la Ungheni este estimat că va costa 31,5 milioane euro (inclusiv TVA), iar cea mai mare parte a fondurilor va fi asigurată prin finanţări nerambursabile.

Podul va avea o lungime de 1,14 km, Studiul de fezabilitate a fost avizat, iar întocmirea documentaţiei tehnice a costat aproape 800.000 lei, contractul fiind derulat în perioada 2015 – 2017.

Ministerul Transporturilor din România a demarat procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia obiectivului, iar în paralel a făcut demersuri pentru obţi­nerea acordului de mediu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente