Vrei să îți perfecționezi limba engleză? Iată 10 cărți care te pot ajuta

10SOV7BSHU

Dacă unul dintre scopurile pentru vară este să îți îmbunătățești nivelul de cunoaștere a limbii engleze și nu știi cum să o faci, ia o carte în mână! Iar dacă nu știi cum să alegi cartea, te ajutăm noi.

A fost demonstrat științific că, citind într-o limbă străină, poți evolua mult mai rapid în cunoașterea acesteia, datorită apelării la dicționar, a memoriei fotografice și a lecturii în voce, uneori chiar și involuntare. Folosește toate aceste calități, în timp ce parcurgi cărțile de mai jos:

Seria „Harry Potter” de J.K Rowlling

Dacă este prima ta carte în limba engleză, este bine să fie o poveste deja cunoscută, astfel experiența va părea mai puțin înfricoșătoare. Cărțile Harry Potter sunt extrem de populare în întreaga lume și au fost traduse în sute de limbi, deci probabil că le-ai citit deja în limba maternă. Chiar și mai bine, primele cărți sunt scrise într-un limbaj mai simplu, fiecare dintre ele devenind puțin mai dificilă pe parcurs.

„Matilda” de Roal Dahl

Deși majoritatea cărților sale au fost scrise pentru copii, adulții iubesc și autorul englez Roald Dahl. Poveștile sale sunt amuzante și unice, iar personajele sale sunt foarte memorabile.

Matilda este una dintre cele mai iubite cărți ale sale. Ea spune povestea unei fetițe care își dă seama că este un geniu care poate și să facă obiectele să se deplaseze folosind puterea minții ei. Ea își folosește puterile pentru a juca trucuri asupra părinților ei oribili și pentru a se răzbuna pe directorul școlii ei, care este un bătăuș care urăște copiii.

„Împăratul Muștelor” de William Golding

Este un roman puternic despre un grup de băieți tineri care sunt blocați singuri, fără adulți, după ce avionul lor se prăbușește pe o insulă. Fără reguli sau limite, băieții devin în curând sălbatici și violenți, luptând pentru putere între ei. Aceasta este o alegere foarte bună dacă dorești să încerci literatura engleză clasică.

„Bătrânul și Marea” de Ernest Hemingway

Un scurt roman despre un pescar cubanez în vârstă, care luptă să prindă un pește uriaș numit Marlin, după luni de ghinion, în care nu a reușit să prindă nimic. Este unul dintre cele mai cunoscute romane americane din toate timpurile.

Autorul, Ernest Hemingway, a fost renumit pentru stilul său direct de scriere. El credea că scriitorii ar trebui să scrie ca jurnaliștii, să scoată orice cuvinte care nu sunt absolut necesare. Acest lucru este foarte util pentru vorbitorii non-nativi care doresc să-și citească cărțile în limba engleză, fără a fi nevoie să caute toate celelalte cuvinte din dicționar.

„Ferma animalelor” de George Orwell

Acest roman scurt, alegoric, povestește despre animalele care se răzvrătesc împotriva stăpânilor lor umani și este o satiră a erei lui Stalin în Uniunea Sovietică. Orwell folosește engleza simplă pentru a apela la toate nivelurile de lectură cu o abordare „less is more”, iar animalele vorbesc pe scurt, propoziții clare.

„Mercedes” de Stephen King

Această carte este prima dintr-o trilogie în care un polițist pensionar încearcă să oprească un ucigaș. Stephen King este unul dintre cei mai cunoscuți autori din genul horror de astăzi. Limbajul său este puțin mai avansat, iar personajele sale sunt foarte realiste, ceea ce face ca aceasta să fie o carte bună pentru a vedea cum vorbesc oamenii.

„Crimă sub soare” de Agatha Christie

Această carte folosește numai limba engleză vorbită de zi cu zi și îți va fi ușor să înțelegi istoria, dar îți va îmbogăți și vocabularul. Personajul principal, Hercule Poirot, trebuie să investigheze moartea unei tinere femei, iar în proces, apar din ce în ce mai multe taine.

„Jurnalul unui adolescent timid” de Stephen Chbosky

O altă carte, care poate fi considerată a fi pentru adolescenți. Cu toate acestea, registrul limbii este foarte diversificat. Vei învăța cu siguranță cuvinte, proverbe și expresii fraziologice folosite frecvent. Povestea se referă la găsirea noilor prieteni, drame de familie și întâlniri. Totul este descris în lumea sexului, a drogurilor și a dramelor adolescentine.

„Charlotte’s Web” de E.B. White

Este un roman minunat pe care toate grupurile de vârstă îl pot înțelege. Deși destinat copiilor nativi vorbitori de limbă engleză, există mulți adulți care încă spun că această carte celebră este preferata lor. Aceasta este o parte a curiculumului național în multe școli din întreaga lume, deci este foarte posibil ca și această carte să vină într-o conversație. Poți fi sigur că majoritatea vorbitorilor de limbă engleză nativă au citit această carte cel puțin o dată.

„Marțea cu Morrie” de Mitch Albom

Această carte este o memorie a scriitorului american Mitch Albom. Când se reconectează cu Morrie Schwartz, fostul său profesor de colegiu, el învață lecții de viață valoroase și împărtășește cu cititorii toată înțelepciunea amuzantă și înțeleaptă pe care Morrie o dezvăluie în ultimele luni din viață. Este o carte minunată pentru a alege un stil de conversație ușor atât vorbit cât și scris.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente