12:18:52 29.03.2024
Stiri

DOC // Scrisoarea lui Mihai Ghimpu, adresată procurorului general

Politică 05.07.2017 16:18 Vizualizări3212 Autor: Ziarul National
DOC // Scrisoarea lui Mihai Ghimpu, adresată procurorului general


Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, i-a trimis o solicitare procurorului general, Eduard Harunjen, prin care îi solicită să verifice sursele de finanțare a reparației vilei prezidențiale de la Condriţa şi a clădirii Președinției devastată în timpul protestelor din aprilie 2009.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, „există dovezi că președintele R. Moldova, Igor Dodon, a acceptat mijloace financiare de la persoane fizice și juridice din R. Moldova sau din afara statului nostru”, ceea ce „creează premise de coruptibilitate şi subordonare a șefului statului unor interese economice private”.



Anterior, Dodon a anunțat că la aceste lucrări de reparație nu va fi utilizat „niciun ban public”, iar purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban, a repetat pe Facebook, comentând demersul lui Mihai Ghimpu, că Președinția va fi renovată până la sfârșitul acestui an, însă „nu din bani de la bugetul de stat”.

CITIȚI și De unde ia Dodon bani pentru reparațiile la vila prezidențială de la Condrița? Răspunsul președintelui Parlamentului

Astăzi, liderul Partidului Antimafie, Sergiu Mocanu, a presupus că banii pentru reparația Președinției pot veni și din Coreea de Nord, stat aflat pe lista țărilor teroriste.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md