Controale la 11 magazine din Soroca: „Snickers” expirat și carne fără certificat de calitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Direcția pentru Siguranța Alimentelor din Soroca a efectuat controale la 11 magazine alimentare, în urma cărora au fost întocmite două procese verbale. Încălcări grave au fost depistate la Centrul Comercial „Universalcoop” și „Furchette-M” SRL.

La primul dintre ele s-au depistat produse alimentare de origine animală şi vegetală (salam „Servilat”, ciocolată „Barni”, „Bounty” şi „Snickers”, covrigi şi biscuiţi) cu termen de valabilitate expirat şi la al doilea magazin nu erau etichetate corect carnea de pasăre defrostată, porţionată şi ambalată în sortiment, indicându-se doar data producerii şi a termenului de expirare, fără a indica cuvintele „produs” şi „expiră”.

La această unitate comercială, produsele obţinute în secţia de semifabricate din carne nu sunt însoţite de certificatul de calitate sau de declaraţia de conformitate.

Inspectorii DRSA Soroca au întreprins un control inopinat şi la tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbrava” din satul Voloviţa. În urma verificărilor s-a constatat că toate neconformităţile depistate anterior la blocul alimentar al taberei, au fost înlăturate. Tabăra va fi supravegheată periodic pentru ca toate cerinţele de siguranţă a alimetelor să fie respectate pe deplin, mai anunță specialiștii ANSA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...