Cartea de Aur. Constantin Bejenaru, campion mondial la box: „Motivația trebuie să fie dorința de a deveni cel mai bun”

image1

Redacția #diez și-a propus ca în fiecare săptămână să vă facă cunoscută câte o personalitate inclusă în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova” semnată de Denis Roșca. Cel de-al treilea personaj care ne poartă faima prin toată lumea este boxerul Constantin Bejenaru. A fost plăcut surprins de faptul că a fost inclus în Cartea de Aur, iar boxul pentru el a devenit acel stil de viață pe care nu-și imaginează cu ce altceva l-ar putea înlocui.

Constantin este un boxer profesionist, a câștigat turneul internațional destinat supergreilor – „Bigger’s Better Boxing”, a câștigat medalia de bronz la European Amateur Boxing Championships 2006, are medalia de aur la World Combat Games 2010, a obținut titlu mondial la WBC International 2016, iar lista medaliilor și victoriilor obținute poate fi completată încă în multe, multe rânduri.

image8

Constantin ne-a povestit că decizia autorului de a-l include în această carte pentru el a fost o surpriză foarte plăcută.

„Am fost plăcut surprins de aceasta decizie și vestea mi-a dat-o chiar Denis Roșca, autorul cărții, și vreau să-i mulțumesc cu această ocazie. M-am întâlnit cu el când am fost la Chișinău, a depus o munca titanică pentru a strânge atâta informație despre atâtea persoane”.

Deși este se bucură de multă faimă, Constantin ne spune că nu doar faima trebuie să fie un reper de motivație pentru un a obține succes în ceea ce faci.

„Faima pentru mine, cât și pentru toți înseamna recunoaștere și apreciere. Da, este plăcut când ești recunoscut și apreciat, dar nu cred că doar aceasta ar trebui sa fie un reper al motivației, cel putin asta e părerea mea. Motivația trebuie să fie dorința de a deveni cel mai bun în ceea ce faci, sa îți obții țelul pe care ți l-ai pus”.

image2 (1)

Dacă e să vorbim strict de sportul pe care îl practică, atunci Constantin ne-a spus că boxul în timp a devenit pentru el un stil de viață, care este foarte asemănător cu cel pe care îl are înafara orelor de antrenament și lupte, iar să-l înlocuiască cu altceva nu crede că este posibil.

„Pentru mine boxul a devenit o meserie, un stil de viață, pentru ca la fel cum lupți în ring trebuie să lupți și cu problemele cotidiene de zi cu zi. Nu pot spune ce ar putea să îmi înlocuiască boxul, pentru ca acest sport m-a format, m-a educat și cu el m-am dezvoltat”.

Constantin are o mulțime de premii de la diverse competiții internaționale de box, totuși printre aceste premii, este și o victorie mai însemnată pentru el, pe care o consideră drept cea mai mare distincție de până acum.

„În noiembrie anul trecut am învins un meci foarte dificil cu un adversar „de neînvins” în carieră, și care era favoritul clar la acel meci, atunci am obținut titlul Centura WBC International”.

image2

Emoțiile nu lipsesc din niciun tip de competiție și boxul nu este o excepție. Constantin ne-a povestit ce emoții are un boxer înainte de a ajunge față în față cu adversarul, dar și modul cum trebuie acesta să gestioneze emoțiile cât mai corect.

„Când sunt în ring mă strădui să îmi țin în echilibru emoțiile, pentru că nu trebuie să fii nici prea relaxat și să fii surprins în ring de ceea ce se poate întâmpla, dar nici prea emoționat, deoarece asta te poate distruge psihologic”.

Constantin se antrenează în Catskill, New York, SUA, acasă ajunge mai rar, dar are și un motiv bine pus la punct.

„Am fost „acasă”, pentru ca încă folosesc acest termen când vine vorba de Moldova, acum un an în urmă. Acum îmi este mai greu să vin pentru că băiețelul meu are doar patru luni și fetița mea are doi ani și nouă luni și e cam greu la un așa drum lung”.

19657262_1379732255413583_7771815029445794744_n

Despre visurile sale pe plan profesional Constantin vorbește foarte succint și încrezător în sine:

„În box mai am un țel și asta ar trebui sa fie următorul pas – titlul WBC World sau campion absolut la categoria mea”.

Pentru tinerii care aspiră spre succes și își doresc să atingă culmi la fel de înalte ca și personajul acestui material, Constantin vine cu câteva recomandări utile.

„În Moldova sunt foarte multi tineri talentați, principala calitate pe care trebuie să o posede este dorința de a deveni cei mai bui în domeniile pe care le-au ales. Aceasta nu este o calitate înnăscută, aceasta poate fi dezvoltată de fiecare. Vor fi multe greutăți, multe lacrimi și dezamăgiri, dar doar acestea te testează și te fac să fii mai puternic din toate punctele de vedere, doar așa se obține succesul”.

Acest articol a fost inspirat din informația prezentată în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova” de Denis Roșca. Menționăm că această carte include o colecție de peste 1 800 de biografii ale oamenilor născuți la noi sau cu rădăcini basarabene. Cartea poate fi procurată din librăriile „Cartea”, „Făt Frumos”, „Cartier”, „ABC”, „Pro-Noi”, „Librarius”. De asemenea, o mai găsiți pe www.bestseller.md și la autor, la prețul de 1 000 de lei.
Taguri: #Cartea de Aur
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente