Aproape 2 mii de locuințe, sparte de hoți: Iată cum furturile de apartamente pot fi prevenite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un geam deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative pe site-urile de socializare despre plecarea la odihnă sau procurarea unui bun nou și de preț sunt doar câteva din cauzele care duc la furtul din locuință.

Pe parcursul a șase luni ale anului curent, 1.825 de locuințe au fost sparte de hoți, pătrunzând în domicilii prin acces liber, datorită neatenției și neglijenței proprietarilor.

Prin fereastră sau prin spargerea lacătelor, infractorii sustrag cel mai des bani, calculatoare, telefoane mobile, bijuterii, tehnică de uz casnic, biciclete și alte obiecte prețioase care sunt lăsate la vedere.

Pentru o locuință protejată, respectați recomandările poliției, iar când lipsiți mai mult timp de acasă, nu faceți publică părăsirea locuinței, nu postaţi pe site-urile de socializare informaţii legate de plecarea dumneavoastră, nu lăsați în locuință sume de bani sau bunuri foarte valoroase.

De asemenea, este important să aveți grijă să închideți toate geamurile, în special cele mici de la baie, bucătărie sau alte anexe, îndeosebi, în cazul în care locuiți la parter sau etajele superioare, după posibilitate, asigurați-vă locuința cu sisteme de supraveghere, de alarmă și lacăte sigure, iar în cazul în care plecați de acasă, anunțați vecinii sau alte persoane de încredere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...