Vrei să afli mai multe despre refugiații din Republica Moldova? Implică-te într-un proiect ce te va ajuta să combați toate stereotipurile

unnamed

Organizația Alianța Studenților din Moldova, cu susținerea European Students’ Union, lansează proiectul ,,The PEOPLE  Behind the HEADLINES” – un proiect național care are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la refugiații din Republica Moldova și, în special, situația refugiaților studenți din Republica Moldova.

Apelul e deschis pentru toți studenții din Republica Moldova care doresc să se implice activ într-un proiect educațional  unde  vor interacționa cu refugiații și vor colabora împreună pe durata întregului proiect.

Proiectul „The People Behind the HEADLINES” a fost conceput în cadrul programului Together, Moving Forward ca rezultat al știrilor false cu privire la refugiații în timpul alegerilor prezidențiale din toamna anului 2016. Pentru a combate stereotipurile privind refugiații, organizatorii își propun să prezinte situația reală a acestora, cu un accent sporit asupra refugiaților încadrați în sistemul de învățământ superior.

Pe durata proiectului  studenții vor participa la următoarele activități:

  • Desfășurarea unei cercetări privind situația refugiaților în Republica Moldova, cu accent pe integrarea refugiaților în sistemul superior de învățământ;
  • Dezvoltarea unei campanii media care va cuprinde videoclipuri informative, articole și infografice privind situația reală a refugiaților din Republica Moldova;
  • Organizarea unui forum educațional sub coordonarea  Alianței Studenților din Moldova,  care va crea un spațiu de lucru pentru organizațiile studențești și refugiați pentru a analiza rezultatele cercetării și pentru a dezvolta pe baza acestora un plan de acțiune privind cea mai bună modalitate de integrare a refugiaților studenți în sistemul superior de învățământ din țară.

Cerințe necesare pentru participarea în proiect:

  • Este înmatriculat(ă) la una din instituțiile superioare de învățământ;
  • Este implicat(ă) activ civic;
  • Este  responsabil(ă) și are destulă motivație pentru a lua parte la proiectul „The PEOPLE Behind the HEADLINES”.

Pentru a se înscrie în cadrul proiectului, studenții sunt rugați să completeze formularul de participare până la data de 25 iulie 2017.

Perioada  desfășurării proiectului este: 5 august – 1 decembrie 2017.

În urma evaluării, vor fi selectați 15 studenți locali și 15 studenți refugiați care vor lucra împreună pe parcursul întregului proiect.

Rezultatele finale vor fi comunicate persoanelor selectate prin e-mail sau telefon.

Beneficiile proiectului:

  1. Interacțiunea cu organizații de profil și experți din domeniul migrației internaționale.
  2. Coordonarea unui proiect de talie internațională.
  3. Lucru într-o echipă internațională dinamică și competentă.
  4. Program flexibil de lucru și activitate pe domenii de interes.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente