Ești creativ și pasionat de film? Creează un scurt-metraj în doar 48 de ore în cadrul unei competiții internaționale

PT8C3EOE19
Foto: Jakob Owens

48h Moldovan Film Challenge este un proiect provocare destinat tinerilor cineaști din Republica Moldova, Ucraina și România, ce va avea loc pe 3-6 august 2017. Proiectul se va desfășura în inima legendarului studio basarabean de film, Moldova-Film și are drept scop de a reanima și scoate din amorțire cinematografia locală și crearea unei comunități de viitori cineaști în Republica Moldova.

Provocarea constă pentru echipele de cineaști în frunte cu regizorul lor să creeze, de la zero, un film de scurt metraj în doar 48 de ore.

48h Moldovan Film Challenge începe cu un workshop condus de regizorul american Daniel Patrick Carbone. El te va învăța cum să extragi maximum posibil din resursele limitate și să te concentrezi pe relatarea poveștii vizuale. Chiar și lucrând într-un spațiu restrâns, cu un echipament de bază și cu un număr mic de colaboratori și actori este posibil să creezi un film de calitate. Ulterior va avea loc tragerea la sorți: o frază și un obiect de recuzită care vor trebui folosite în film. După cele 48 ore, când se încheie provocarea, filmele se vor viziona în fața juriului și a publicului larg.

În final, echipa, a cărei creație va fi considerată cea mai bună, va primi un set de materiale și utilaje destinate turnării viitoarei producții cinematografice.

Dacă ești actor, te poți înscrie AICI.
Dacă ești regizor cu echipă, te poți înscrie AICI.

Regizorii se înregistrează împreună cu echipele lor de filmare. Este recomandat ca echipele să aibă un regizor, asistent al regizorului, operator, sunetist, monteur și producător. O persoană poate avea și două roluri precum regizor/scenarist sau regizor/operator – aceasta este la alegerea liderului echipei. Alte roluri posibile sunt: specialist pe lumini, art director etc. Numărul maxim de membri al unei echipe este de 6 persoane, iar toți aceștia trebuie să fie voluntari.

Câteva aspecte importante:

• Un asistent pe producție și până la cel mult 3 actori vor fi oferiți pentru fiecare echipă de filmare.
• Regizorii pot fi cetățeni ai Republicii Moldova, România sau Ucraina.
• Majoritatea membrilor echipei de filmare trebuie să aibă cel puțin 2 ani de experiență în cinematografie.
• Regizorii trebuie să prezinte câteva lucrări din portofoliu.
• Nu se va percepe taxă de participare pentru 48h Moldovan Film Challenge. Toate costurile de cazare, alimentare, transport vor fi acoperite de organizatori.
• Criteriile generale de selectare a participanților sunt calitatea lucrărilor precedente, nivelul de interes în participare și originalitatea scrisorii de motivare.

Proiectul „48h Moldovan Film Challenge” este implementat de asociațiile MOLDOX, MILK și Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul financiar al Ambasadei SUA la Chișinău.

DEADLINE pentru depunerea formularelor: 15 iulie, 23:59.

Pentru mai multe detalii, accesează www.48hfilm.com.

Taguri: ##48hMFC
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente