Autoritățile de la Chişinău declară că nu cunosc unde se află Șevciuk: „Vedem ceea ce se scrie pe Facebook”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La o săptămână după ce fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a anunțat că s-a refugiat la Chișinău, autorități moldovene afirmă că nu cunosc unde se află acesta. Mai mult, ministrul de Interne declară că ştie despre subiect doar ceea ce scrie presa şi ceea ce se publică pe reţelele de socializare.

Ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a declarat pentru Unimedia că oamenii legii s-au autosesizat din presă în legătură cu pretinsa tentativă de asasinare a lui Șevciuk, despre care acesta a scris pe Facebook că ar fi fost pusă la cale în stânga Nistrului de șefii holdingului Sheriff.

„În continuare se întreprind măsuri pentru determinarea locului unde se află dânsul pentru a fi audiat. Complexitatea materialelor o să arate dacă trebuie să i se dea statut de persoană protejată sau nu. Deocamdată, nu am avut niciun contact, nicio declarație. Trebuie de efectuat nişte acţiuni, care vor demonstra adevărul sau viceversa. Deocamdată vedem ce scrie Facebook-ul şi reţelele de socializare”, a mai afirmat ministrul de interne.

Citeşte şi: (VIDEO) Candu comentează refugiul lui Şevciuk la Chișinău: „Nu mă interesează. Nu ştiu dacă este sau nu în Chișinău”

De menţionat că Șevciuk s-a refugiat la Chişinău, după ce aşa-numitele organe de drept din stânga Nistrului i-au ridicat imunitatea şi i-au deschis mai multe dosare penale. Acesta declară că ar fi vorba de o reglare de conturi.

Experţii de la Chişinău spune că acesta s-a refugiat pe malul drept al Nistrului la partenerii săi de business, deoarece pe când era așa-zis președinte i-a supărat foc pe cei de la „Sheriff” și asta-i toată povestea, conform analistului politic Oazu Nantoi, care mai spune că autorităților de la Chișinău ar trebuie să le fie „ruşine pentru asta”, însă la noi în „bordelul politic moldovenesc noțiunea de rușine nu există”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...