Maia Sandu: Parlamentul European a votat „de principiu” acordarea unei asistenţe pentru Republica Moldova

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

Lidera PAS, Maia Sandu, a ținut să sublinieze că decizia Parlamentului European privind asistenţa de 100 de milioane de euro este însoțită de condiționări pentru acutala guvernare privind respectarea principiilor democratice, inclusiv de respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția.

În acest context, potrivit sursei, banii au fost promiși ca ajutor pentru o populaţie sărăcită și disperată în speranţa că acest popor va avea puterea să genereze o clasă politică nouă capabilă să guverneze în interesul tuturor cetățenilor.

Parlamentul European a votat „de principiu” acordarea unei asistenţe macro-financiare pentru Republica Moldova. Din dezbateri aflăm că guvernarea de la Chişinău nu se bucură nici de respect şi nici de încredere din partea europenilor. E clar pentru mulți că guvernarea a luat Republica Moldova în prizonierat și încearcă să șantajeze UE ținându-i pe toți cetățenii drept ostatici ai lui Plahotniuc. Acesta parazitează pe seama bunăvoinței europenilor, care nu-și doresc să pedepsească un întreg popor pentru acțiunile abjecte ale unui mic dictator în devenire”, a precizat lidera PAS.

Sandu este de părere că mesajele de la Bruxelles „le stau în gât” celor de la guvernare ceea ce îi motivează să caute vinovații în opoziție pentru situația creată.

Opoziția e vinovată că ei nu sunt primiți bine la Bruxelles, că nu majorează pensiile așa cum au promis, că nu pot găsi miliardul furat… Dacă sunt atât de neputincioși, să plece! Asta le cer 97 de procente din populație!”, a conchis Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente